Головна Новини Здоров'я онкологія Медики назвали звички, які захищають від онкології
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали звички, які захищають від онкології

Лікарі розповіли, які звички здатні захистити від розвитку онкологічних захворювань

19 квітня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Онкологія — одна з найактуальніших проблем людства, з якою, на жаль, стикається все більше людей. Лікарі кажуть, що можна запобігти появі захворювання, але для цього важливо стежити за своїм способом життя, зокрема, відмовитися від деяких звичок.

Медики назвали звички, які захищають від онкології

Які звички захищають від раку (фото з відкритих джерел)

Онкологи зазначають, що важливу роль для організму відіграє правильне і здорове харчування. Насамперед необхідно обмежити вживання червоного м'яса й продуктів його промислової переробки. Дослідники з кількох країн встановили, що люди, які дотримуються вегетаріанства, хворіють на онкологію удвычы рідше, ніж ті, хто збагачує м'ясними продуктами свій раціон. Навіть м'ясо індички містить у собі речовини, здатні стати для організму канцерогенами.

Вчені радять віддати перевагу рибним стравам, тому що вони багаті на вітаміни та ненасичені омега-3 жирні кислоти. Фахівці рекомендують особливу увагу звернути на тріску, хек і палтус, тому що в їхньому складі багато йоду, який перешкоджає розвитку злоякісних пухлин.

Крім цього, необхідно відмовитися від алкогольних напоїв і тютюну. Здоровий спосіб життя на 70% скорочує ймовірність виникнення онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що британські лікарі-онкологи розповіли про напій, який складається усього з одного інгредієнта, здатного захистити людину від раку. Виявилося, що це відвар із кореня кульбаби, багатий на антиоксиданти.

Раніше лікар-онколог Олена Смирнова розповіла, що неправильний раціон, а саме переважання в меню жирів і низький вміст клітковини, можуть спровокувати швидке зростання пухлин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини