Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Ефективною профілактикою раку лікарі називають харчування. Збалансований раціон допоможе знизити ризики розвитку захворювання.
Проблеми з кишківником. Ілюстративне фото
Щоб запобігти раку кишківника лікарі радять вживати порцію йогурту, пише Daily mail. Експерти зазначають, що цей молочний продукт містить природні бактерії, що борються з раком та може знизити ризик раку кишківника на 20%, якщо його вживати щодня.
Також лікарі рекомендують додавати жменю горіхів до сніданку. Зазначають, що горіхи, такі як мигдаль, фундук та волоські горіхи, багаті на клітковину, білок та омега-3 жирні кислоти, які пов'язані зі зниженням ризику серцевих захворювань, діабету 2 типу, інсульту та раку кишківника.
Важливу роль відіграє і клітковина, яку часто називають грубою поживною речовиною. Вона допомагає підтримувати здоров'я кишківника, забезпечуючи регулярне випорожнення та зменшуючи час, протягом якого потенційні токсини контактують зі стінкою кишківника. За словами лікарів, одне яблуко на день потенційно знижує ризик розвитку колоректального раку на 47%.
Експерти радять звернути увагу на ківі — лише одна порція забезпечує понад 80% добової потреби дорослої людини у вітаміні С. Також вони багаті на антиоксиданти та фітохімічні речовини, які допомагають організму нейтралізувати вільні радикали — нестабільні молекули, пов’язані з раком, серцевими захворюваннями та діабетом. Колоректальний хірург лікарні Harborne у Бірмінгемі Хані Юссеф зазначає, що фрукти з високим вмістом клітковини мають вирішальне значення для підтримки здоров'я кишківника.
Авокадо багате на фітонутрієнти з доведеними властивостями боротьби з раком і є гарним джерелом корисних жирів, які можуть допомогти захиститися від раку товстої кишки.
Помідори є одним з небагатьох основних джерел лікопіну — потужного антиоксиданту, який, як доведено, знижує ризик раку травного тракту.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак печінки.