Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього В Ізраїлі розробили технологію для виявлення хвороб через веб-камеру
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі розробили технологію для виявлення хвороб через веб-камеру

В Ізраїлі розробили технологію для виявлення Паркінсона, Альцгеймера та розсіяного склерозу через очі

11 січня 2022, 13:23
Поділіться публікацією:

Вчені працюють над створенням технології, що буде фіксувати положення та рух очей. За допомогою цих даних можна визначити чи є в людини неврологічні розлади такі, як хвороба Паркінсона, Альцгеймера, деменція, розсіяний склероз тощо. Про це повідомляє israel21c.

В Ізраїлі розробили технологію для виявлення хвороб через веб-камеру

Вчені знайшли як діагностувати невротичні захворювання, фото з відкритих джерел

Такий метод діагностики називається окулометрією. Про зв'язок між рухами і станом очей та неврологічними станами було опубліковано понад 750 робіт у таких журналах, як The Lancet, Nature і Neurology. Однак розробка технології, яка може декодувати дані з очей, виявилася складною. Ніхто не зробив успішних кроків до комерціалізації окулометричного підходу до осені 2021 року.

У жовтні 2021 року в Тель-Авіві та Остіні, штат Техас, було запущено стартап Neuralight. Початкові інвестиції в нього складають 5,5 мільйона доларів. Мета стартапу — цифровізація неврологічної оцінки стану пацієнтів.

Генеральний директор Neuralight Міка Брекстоун говорить, що технологія автоматично фіксує мікроскопічні рухи очей. Лікар записує коротке п’ятихвилинне відео із зображенням очей пацієнта. Розробники говорять, що обличчя пацієнта не буде фільмуватися, лише очі. Усі зібрані дані будуть зберігати в хмарному сервісі

Потім штучний інтелект приступає до розшифровки відео з очима. Neuralight збиратиме показники пацієнта та співпрацюватиме з фармацевтичними компаніями, щоб зробити розробку ліків для неврологічних захворювань ефективною.

Однією з переваг технології Neuralight є те, що вона не потребує айтрекерів. Це спрощує процес діагностики для пацієнтів, оскільки їм не доводиться сидіти на місці протягом відносно тривалого періоду часу. 

Планується, що перші комерційні контракти будуть підписані в 2023 році. Клінічні випробування мають розпочатися в найближчі кілька місяців. Neuralight веде переговори з трьома великими фармацевтичними компаніями.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідники виявили незначну зміну у тривалості циклу у жінок, що отримали щеплення від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини