Головна Новини Здоров'я наше тіло У вакцинованих жінок може змінитися менструальний цикл: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

У вакцинованих жінок може змінитися менструальний цикл: дослідження

Дослідники виявили незначну зміну у тривалості циклу у жінок, що отримали щеплення від COVID-19

7 січня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

Вчені провели дослідження щодо того, як змінилися менструальні цикли у жінок, що отримували дози вакцини від COVID-19. Про це пише medicalxpress.

У вакцинованих жінок може змінитися менструальний цикл: дослідження

Фото ілюстративне / Pixabay

Автори дослідження на чолі з Елісон Едельман, доктором медичних наук, доктором медицини з Орегонського університету охорони здоров’я та науки у Портленді розповіли про результати. Збільшення циклу у жінок, яке вони спостерігали, було у межах норми. Однак автори говорять, що треба провести додаткові дослідження, щоб визначити, як вакцинація проти COVID-19 може впливати на симптоми у період менструації у жінок. Серед яких: біль, зміна настрою, характеристики кровотечі.

"Заспокоює те, що дослідження виявило лише невелику тимчасову зміну менструального циклу у жінок. Ці результати вперше дають можливість порадити жінкам, чого очікувати від вакцинації проти COVID-19, щоб вони могли відповідним чином планувати своє життя", – сказала Діана В. Б’янкі, доктор медицини, директор Національного інституту здоров’я дітей ілюдського розвитку імені Юніс Кеннеді Шрайвер.

У поточному дослідженні про вплив вакцин на менструальний цикл було проаналізовано дані 3959 жінок, з яких 2403 були вакциновані та 1556 не були вакцинованими. Дані дослідники отримали з програми для відстеження фертильності Natural Cycles.

Більшість вакцинованих користувачів отримали вакцини Pfizer і Moderna. У середньому перша доза вакцинації була пов’язана зі збільшенням тривалості циклу на 0,71 дня, а друга доза – зі збільшенням циклу на 0,91 дня. Таким чином, користувачі, вакциновані протягом двох циклів, мали збільшення менше ніж на один день після повного курсу вакцинації. Кількість днів менструальної кровотечі у вакцинованих не змінювалась.

Підгрупа користувачів додатка, які отримали дві дози вакцини під час одного менструального циклу (358 користувачів), мала більший середній приріст циклу на два дні. Однак зміни менструального циклу, ймовірно, є тимчасовими, йдеться у тексті.

Автори додали, що Міжнародна федерація гінекології та акушерства класифікує варіації тривалості циклу як нормальні, якщо зміна становить менш як вісім днів.

Як повідомляв портал "Коментарі", японці взялися за розробку "вічної" вакцини від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини