Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього У США розробили пластир, який може передбачати смертельну хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розробили пластир, який може передбачати смертельну хворобу

Розробка американських учених знаходиться на початковій стадії тестування і ще не скоро стане доступна широкому загалу.

6 грудня 2022, 01:05
Поділіться публікацією:

Фахівці з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго представили інноваційну розробку — пластир, який за допомогою ультразвуку здатний діагностувати стан крові та передбачити ризик виникнення інсульту.

У США розробили пластир, який може передбачати смертельну хворобу

Інсульт/Фото з відкритих джерел

За допомогою цієї розробки лікарі зможуть контролювати те, з якою швидкістю проходить кров по судинах пацієнта та "вимірювати" її обсяг. Це допоможе при діагностиці серцево-судинних захворювань, включаючи закупорку артерій, що може призвести до виникнення інсульту та серцевого нападу. Новий пластир здатний постійно контролювати рух крові по судинах та артеріях, а також враховувати артеріальний тиск та моніторити роботу серця. Наголошується, що пластир можна носити як на шиї, так і на грудях.

Пластир унікальний тим, що неінвазивним способом, завдяки ультразвуку, він здатний вловлювати і розпізнавати сигнали серцево-судинної системи на глибині до 14 сантиметрів усередині тіла. При цьому напрям ультразвукової хвилі, яку випромінює пластир, можна спрямовувати під різними кутами, перевіряючи ті області тіла, які пластир не покриває.

Сам собою пластир складається з гнучкого полімерного листа, що прилипає до шкіри, а на його поверхні розміщено безліч ультразвукових датчиків міліметрового розміру. Комп'ютер окремо керує кожним із цих датчиків.

Вчені відзначають, що пластир ще проходитиме безліч досліджень і випробувань, перш ніж його випустять "в маси". В даний час для роботи його необхідно підключити до джерела живлення та настільного комп'ютера.

Для довідки: Інсульт – це гостре порушення кровопостачання головного мозку, що характеризується раптовою появою осередкової та/або загальномозкової неврологічної симптоматики, яка зберігається більше 24 годин або призводить до смерті хворого у короткий проміжок часу. Інсульт нині стає основною соціально-медичною проблемою неврології. У 2015 році інсульт зайняв друге місце за частотою смертності після ішемічної хвороби серця, склавши 6,3 мільйона смертей (11% від загальної кількості). Чинниками ризику є різні клінічні, біохімічні, поведінкові та інші характеристики, що вказують на підвищену ймовірність розвитку певного захворювання.

Серед основних причин виникнення інсульту: високий вміст холестирину та ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) у крові, артеріальна гіпертонія, цукровий діабет, захворювання серця, малорухливий спосіб життя, ожиріння, вік, куріння, наркоманія, алкоголізм, порушення згортання крові, апное під час сну, хвороба сонних артерій та багато іншого.

Раніше "Коментарі" писали про те, що РФ увійшла до ТОП-5 країн за кількістю хворих на ВІЛ. Вірус імунодефіциту людини розмножується в клітинах імунної системи і є одним із найнебезпечніших захворювань у сучасному світі.

Читайте також: Фахівці розповіли чим може бути небезпечна віддалена робота (ВІДЕО). Останнім часом таке поняття, як віддалена робота стало звучати все частіше і багато хто віддає перевагу саме такому варіанту заробітку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини