Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Скільки мільйонів українців повністю вакцинували від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мільйонів українців повністю вакцинували від COVID-19

Понад чотири мільйони людей отримали дві дози вакцини проти COVID-19

3 вересня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Невблаганний коронавірус набирає щодня обертів в Україні. Люди масово інфікуються небезпечною недугою, однак процес вакцинації теж не стоїть на місці. Понад чотири мільйони людей отримали дві дози вакцини проти COVID-19 в Україні, повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Скільки мільйонів українців повністю вакцинували від COVID-19

Вакцинація від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За повідомленням, протягом минулої добу вакцинували 152 772 людини: одну дозу отримали 46 826 людей, повністю імунізовані – 105 946.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 5 498 951 людину, з них отримали одну дозу – 5 498 949 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 4 012 016 людей.

Щеплення в Україні проводять чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio). Усі вони передбачають введення двох доз препарату.

Нагадаємо, пацієнтам з хронічними хворобами щеплення від коронавірусу необхідні. Вони не мають протипоказань до цієї процедури. Інакше може трапитися так, що ці хворі можуть перехворіти коронавірусів в більш важкій формі. Разом з тим є певні обмеження, про які повинні знати хворі, які страждають від онкології. Про це повідомляє національне Міністерство охорони здоров'я. Щоб не захворіти на нову хворобу, обов'язкові щеплення потрібно зробити пацієнтам, які страждають від бронхіальної астми, серцево-судинних захворювань і діабету, щоб в подальшому не піддавати своє життя смертельній небезпеці. Пацієнти, які лікуються від онкологічних захворювань, як стверджують медики, складно переносять ковід. Тому про щеплення потрібно подбати заздалегідь. І не поєднувати з цією процедурою курс імуносупресивної терапії.

Також портал "Коментарі" інформував, що в Україні знизився темп COVID-вакцинаціїГоловний державний санітарний лікар України Ігор Кузин заявляв, що через штам коронавірусу Delta в Україні очікується осіння хвиля COVID-19. При найгіршому сценарії кількість хворих може бути на 30-40% більше, ніж восени 2020 року. Крім того, Ігор Кузин попереджав, що через новий штам коронавірусу Delta Україна знову може перейти в "червоній" зони карантину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини