Головна Новини Здоров'я наше тіло Вакцинація від коронавірусу і рак: у МОЗ розповіли, що потрібно знати пацієнтам
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація від коронавірусу і рак: у МОЗ розповіли, що потрібно знати пацієнтам

Фахівці розповіли про вакцинацію пацієнтів з хронічними хворобами

20 серпня 2021, 19:43 comments1320
Поділіться публікацією:

Пацієнтам з хронічними хворобами щеплення від коронавірусу необхідне. Вони не мають протипоказань до цієї процедури. Інакше може трапитись так, що ці хворі можуть перехворіти на коронавірус  в більш важкій формі.

Вакцинація від коронавірусу і рак: у МОЗ розповіли, що потрібно знати пацієнтам

Фахівці розповіли про вакцинацію хворих з серйозними хворобами (фото з відкритих джерел)

Разом з тим є певні обмеження, про які мають знати хворі, які потерпають від онкології. Про це інформує національне Міністерство охорони здоров’я  в мережі

Щоб не захворіти на нову недугу, обов’язкові щеплення потрібно зробити пацієнтам, які потерпають від бронхіальної  астми, серцево-судинних захворювань та діабету, аби надалі не піддавати своє життя смертельній загрозі.

 Пацієнти, які лікуються від онкологічних захворювань, як стверджують медики, складно переносять ковід. То ж про щеплення потрібно подбати заздалегідь. І не суміщати з цієї процедурою курс імуносупресивної терапії.

В МОЗ рекомендують проводити щеплення за три місяці після  трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин. Якщо пацієнти проходять курс інтенсивної хімієтерапії, то найкраще  це зробити після оновлення абсолютної кількості нейтрофілів.

Коли в таких хворих заплановане хірургічне  втручання, то робити щеплення слід  за 48 годин до операції або через 14 днів після.

Напередодні проведення щеплення потрібно обов'язково порадитися з лікарем. Важливо, що для таких пацієнтів в нашій країні  не має заборони на всі види вакцин.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що коронавірус набирає обертів в УкраїніВ Україні фіксують з кожним днем ​​все більше випадків зараження коронавірусом. З кожним днем ​​зростає навантаження на систему охорони здоров'я. За даними Центру громадського здоров'я, 20 серпня, зафіксували 1600 нових підтверджених випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 112 дітей і 46 медпрацівників.                            



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини