Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Діабет та гіпертонію зможуть лікувати одним препаратом
commentss НОВИНИ Всі новини

Діабет та гіпертонію зможуть лікувати одним препаратом

Вчені знайшли спільні мішені в лікуванні діабету та гіпертонії, у майбутньому це допоможе створити препарат від цих захворювань

3 лютого 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

І гіпертонія, і цукровий діабет – поширення захворювання. Нещодавно вчені під час дослідження виявили, що вони мають спільні мішені, тому в майбутньому їх можуть лікувати за допомогою одного лікарського засобу.

Діабет та гіпертонію зможуть лікувати одним препаратом

Діабет та гіпертонію зможуть лікувати одним препаратом (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє EurekAlert, експерти з'ясували, що ці захворювання часто розвиваються у пацієнта одночасно. Вони знайшли молекулярний механізм, який дозволяє контролювати два ці процеси, а значить, у майбутньому це допоможе створити препарат для лікування і гіпертонії, і діабету, забезпечивши профілактику людям, які входять до групи ризику.

Дослідники відзначають, що пацієнтам з гіпертонією (підвищеним тиском) важко контролювати рівень цукру в крові, але тепер з'явилася можливість порушити дві проблеми одночасно. Обидва захворювання досить поширені у світі, і щороку статистика посилюється. Діабетом, наприклад, хворіє 400 млн осіб, і немає ліків, які могли б безповоротно позбавити людину цього захворювання, є лише препарати, які дозволяють знизити симптоми й не ускладнити перебіг. Тому нові стратегії лікування дуже необхідні та важливі.

Нагадаємо, що діабетикам потрібно стежити за своїм раціоном та контролювати рівень цукру в крові. А допоможе в цій справі звичайна спеція, яка має цілу низку корисних властивостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що цукровий діабет — захворювання вкрай небезпечне і при перших ознаках необхідно негайно звернутися до лікаря. Потрібно розуміти, що у зоні ризику може опинитися кожен. Медики визначили три звички, які можуть спровокувати захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини