Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Вживання чаю на основі розмарину або навіть просто вдихання його аромату здатне покращити настрій і підвищити когнітивні функції. Дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Nutrition, засвідчило, що розмариновий чай чинить заспокійливу та антидепресивну дію, що особливо корисно при порушеннях психіки.
Фото: з відкритих джерел
Інше дослідження, представлене в Complementary Therapies in Clinical Practices, показало: прийом 500 мг розмарину двічі на день протягом 30 днів може знизити рівень тривожності, покращити пам’ять і якість сну.
Проте користь розмарину не обмежується лише психологічним впливом. Цей чай багатий на антиоксиданти з протизапальними та антимікробними властивостями, які сприяють зміцненню імунітету й захисту організму від інфекцій.
Регулярне вживання розмаринового чаю також може:
· стабілізувати рівень глюкози в крові;
· сповільнювати старіння мозку;
· знижувати ризик розвитку нейродегенеративних розладів;
· підтримувати зір, зменшуючи загрозу вікових очних хвороб, таких як макулярна дегенерація;
· покращувати стан шлунково-кишкового тракту, зменшуючи запалення;
· сприяти здоровому травленню;
· знижувати ризики серцево-судинних захворювань.
Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що людям із підвищеною чутливістю шлунково-кишкового тракту варто уважно ставитися до щоденного раціону. Деякі, на перший погляд, безпечні продукти здатні провокувати серйозні розлади травлення. До такого висновку дійшли науковці після низки досліджень.