Головна Новини Здоров'я народна медицина Який натуральний засіб позбавить від болю в животі
commentss НОВИНИ Всі новини

Який натуральний засіб позбавить від болю в животі

Експерти розповіли, який натуральний засіб допоможе позбавити від здуття та больових відчуттів у ділянці живота.

6 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Здуття живота досить поширена проблема, яка може виникнути раптово через неправильне харчування або швидке споживання їжі. У результаті людина починає відчувати "тяжкість" у шлунку та болючі відчуття. Полегшити симптоми можна за допомогою простого натурального засобу.

Який натуральний засіб позбавить від болю в животі

Як позбутися болю в животі / Фото: virginia.gov

Експерти рекомендують при здутті та болі в животі використовувати м'яту, тому що вона допомагає вивести надлишок газів з кишківника, полегшувати біль та знімати спазми.

Дослідження, у яких взяли участь понад 90 осіб із синдромом подразненого кишківника, показали, що регулярне використання олії перцевої м'яти полегшило симптоми цього захворювання значно ефективніше, ніж прийом плацебо.

У дослідженні, опублікованому Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров'я, також підтвердилася ефективність використання олії перцевої м'яти для боротьби із симптомами синдрому роздратованого кишківника. Це дослідження тривало 4 тижні, у ньому взяли участь 72 особи з цим захворюванням. Усі вони приймали або олію перцевої м'яти, або плацебо тричі на день. Наприкінці дослідження у групі, яка приймала м'ятну олію, було на 40% менше симптомів СРК.

Дієтолог Мевв Медден також називає м'яту чудовим засобом для покращення травлення. Річ у тому, що рослина містить ментол, який нормалізує скорочення кишківника. Для тих, хто страждає на СРК, м'ята – це просто порятунок, адже вона містить природні олії, які допомагають розщеплювати та виводити гази з травного тракту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти викликають здуття живота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини