Головна Новини Здоров'я народна медицина Як швидко позбутися герпесу на губах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко позбутися герпесу на губах

Експерти перерахували кошти, за допомогою яких можна швидко вилікувати герпес («застуду») на губах

15 грудня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Герпес на губах або як його в народі називають "застуда" знаком практично кожному. Найчастіше інфекція виникає на тлі ослабленого імунітету, і ця проблема викликає низку незручностей. Як швидко її позбутися?

Як швидко позбутися герпесу на губах

Герпес на губах (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що герпес на губах починається з неприємної сверблячки та почервоніння шкіри. Вже з цього моменту слід розуміти, як лікувати захворювання та яку мазь використовувати. Але до складу лікарського препарату обов'язково має входити ацикловір. За допомогою косметологічної палички нанесіть мазь на осередок запалення та залиште на 20-30 хвилин.

Можна герпес вилікувати за допомогою народних засобів. Наприклад, використовуючи харчову соду. Для приготування розчину слід змішати столову ложку соди та 120 мл води. Поставте суміш на повільний вогонь і зачекайте, коли вона закипить. Коли розчин трохи охолоне, змочіть у ньому ватний тампон і прикладіть до герпесу.

У цій справі також може допомогти часник. Його свіжорозрізаними часточками потрібно протерти пошкоджену ділянку шкіри, повторюючи процедуру кожні 2-3 години протягом 3 днів. Ще один варіант лікування часником – використовувати вичавлений з нього сік. В отриманій кашці промокніть ватний тампон і залиште на 5-10 хвилин.

Замість аптечної мазі для лікування застуди на губах можна використовувати й розчин з доступних інгредієнтів. В 1/3 склянки теплої води необхідно розчинити столову ложку солі. Ретельно все перемішайте та змочіть у розчині марлю, відіжміть її та прикладіть до пошкодженого місця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що біологи з Америки під час досліджень довели, що вірус герпесу можна "вирізати" із заражених клітин за допомогою генної терапії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини