Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Вчені запропонували новий підхід до лікування герпесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені запропонували новий підхід до лікування герпесу

Вірус герпесу - одна з найпоширеніших інфекцій

6 вересня 2020, 00:30 comments1280
Поділіться публікацією:

Біологи з Америки в ході досліджень довели, що вірус герпесу можна "вирізати" із  заражених клітин за допомогою генної терапії. Вчені зробили такі висновки після експерименту на гризунах. Про це повідомляє видання ТАСС.

Вчені запропонували новий підхід до лікування герпесу

Відомо, що герпес — вірусне захворювання з характерним висипанням згрупованих пухирців на шкірі та слизових оболонках. Раніше вважалося, що цей вірус не є небезпечним для здоров'я, але недавно вчені виявили, що він може провокувати розвиток хвороби Альцгеймера, розсіяного склерозу, енцефаліту, раку статевих органів та інших хвороб.

Біологи провели експеримент на гризунах і знайшли новий спосіб, який допомагає не тільки стримувати герпес, але і боротися з ним. Один з авторів дослідження Кіт Джером розповів, що генна терапія допомагає "вирізати" з заражених людських клітин понад 90% фрагментів геному вірусу. Але використовувати терапію на практиці стане можливим тільки через кілька років.

До слова, є кілька різних видів герпесу, які вражають різні частини тіла. Наприклад, вірус HHV1 викликає простуду на губах, HHV2 проникає в статеві органи, а HHV6 і HHV7 викликають псевдокраснуху — нетривалу лихоманку і висип. І якраз генна терапія повинна перешкодити інфекції знову з'являтися на тілі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені успішно випробували нову вакцину проти герпесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини