Головна Новини Здоров'я народна медицина Як прожити на 10 років довше: 5 корисних звичок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як прожити на 10 років довше: 5 корисних звичок

У дослідженні корисних звичок взяли участь понад 100 тис. осіб

25 січня 2021, 13:41 comments13966
Поділіться публікацією:

Вчені б'ються над продовженням терміну життя людини і зниженні ризику передчасної смерті. Для цього фахівці провели спеціальне дослідження, результатом якого стали рекомендації щодо здорового способу життя.

Як прожити на 10 років довше: 5 корисних звичок

Здоровий спосіб життя / фото 39.rospotrebnadzor.ru

Людині, щоб збільшити тривалість свого життя, варто дотримуватися п'ять звичок — не курити, підтримувати правильну вагу, бути фізично активною, не зловживати алкоголем і слідувати здоровому харчуванню.

Вважається, що якщо почати дотримуватися цих правил в 50 років, то жінки можуть продовжити життя на 14 років, а чоловіки — на 12, оскільки зазначені звички знижують ризик смертності від раку і серцево-судинних захворювань.

"Це одні з основних причин передчасної смерті, тому запобігання або зменшення ризику захворюваності сприяє довголіттю. Ми можемо поліпшити якість свого життя, внісши в неї ці мінімальні зміни, але тільки 8% дорослих американців дотримуються цих принципів", — заявив доктор Меїр Штампфер, професор медицини в Гарвардській медичній школі.

В рамках дослідження вчені проаналізували взаємозв'язок між зазначеними вище корисними звичками і передчасною смертю. Дослідження виявилося досить масовим — в ньому брали участь 122 тис. осіб.

Серед жінок у віці 50 років дотримання 5 здорових звичок призвело до того, що у 30,8% скоротився ризик смерті від серцево-судинних захворювань, 21,2% — від раку і 48% — від інших причин. У чоловіків ці відсотки розподілилися 34,1%, 22,8% і 43,1% відповідно.

Фахівці вважають, що такі дані повинні мотивувати людей дотримуватися корисні звички та дотримуватися здорового способу життя.

Як повідомляв портал "Коментарі", шкідлива звичка, про яку ми навіть не здогадуємося, може призвести до хвороб серця та інсульту. Експерти заявили, що саме сидячий спосіб життя і регулярний перегляд телевізора завдає нашому серцю непоправної шкоди. Щоб перевірити це твердження, дослідники залучили понад дві тисячі осіб. Люди похилого віку проходили кілька тестів для визначення стану артерій. Піддослідних постійно оглядали лікарі, їм вимірювали швидкість поширення пульсової хвилі в артерії стегна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини