Головна Новини Здоров'я народна медицина Сім способів позбутися від зубного болю в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім способів позбутися від зубного болю в домашніх умовах

Навіть знявши зубний біль підручними засобами, людині все одно варто здатися стоматолога

29 січня 2021, 19:59 comments1034
Поділіться публікацією:

Зубний біль найчастіше раптовий: ні таблетки поруч, ні можливості потрапити до стоматолога. Якщо ваші зуби занили, а під рукою — тільки власна кухня, не впадайте у відчай. Є кілька перевірених домашніх засобів, що допоможуть полегшити біль, сообщает TheHealthSite.

Сім способів позбутися від зубного болю в домашніх умовах

Є прості способи, щоб заспокоїти зуби. Фото із відкритих джерел

1. Промивання "морською" водою

Солона вода працює як природний антисептик, що змиє все "сміття" з хворого зуба і вбереже від подальшого запалення. Для цього додайте трохи солі в склянку теплої води і добре перемішайте, щоб розтанула. Прополощіть рот протягом 30 секунд.

2. Холодний компрес

Зняти зубний біль також допоможе холодний компрес. Для цього підійдуть мокра тканина або лід (але з останнім обережніше, щоб не переборщити). Завдяки холоду звужуються судини, і це зменшує біль, а також запалення.

3. Часник

Для використання цього методу вам знадобиться всього зубчик часнику. Дрібно-дрібно наріжте його, щоб перетворити в густу пасту. Потім нанесіть її на місце, де болить. Будьте обережні: часник здатний викликати опіки, тому його не можна "перетримати". Якщо боїтеся, то можна часник просто пожувати.

4. Гвоздика

Якщо в будинку є гвоздикова олія, це чудова новина для нездужалих зубів. М'який анестетик евгенол, який містить гвоздика, відмінно прибирає біль і заспокоює нервові закінчення. Нанесіть невелику кількість гвоздикової олія на ватний тампон і прикладіть його до хворої ділянки. Щоб поліпшити ефект, це можна робити кілька разів на день.

5. Пакетики з м'ятою

М'ятний чай поспішає на допомогу. Візьміть використаний пакетик чаю з м'ятою і дозвольте йому охолонути. Після прикладіть його до хворих зубам на кілька хвилин. Це сприяє приглушенню болю і заспокоєнню чутливих ясен. Для більшого ефекту пакетик можна трохи потримати в морозилці.

6. Екстракт ванілі

Ви використовуєте екстракт ванілі в готуванні? Тоді можете ще й в народній медицині спробувати. У ньому містяться антиоксиданти і невелика кількість алкоголю, що сприяє зменшенню болю і запалення.

7. Паростки пшениці

Використання соку з паростків пшениці в якості рідини для полоскання рота може творити дива для людей, які постійно мають проблеми з зубами. У рослинному соку міститься хлорофіл, який бореться зі шкідливими бактеріями, що найчастіше і є причиною запалення.

Раніше "Коментарі" розповідали, які продукти покращують стан зубів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини