Головна Новини Здоров'я народна медицина Щоденне споживання 10 грамів цього напою підвищує ризик раку на 5%
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоденне споживання 10 грамів цього напою підвищує ризик раку на 5%

Червоне вино містить цукор, що може порушувати метаболізм глюкози, а це особливо небезпечно для людей із діабетом.

23 березня 2025, 16:40 comments1267
Поділіться публікацією:

Навіть невеликі дози алкоголю можуть підвищити ймовірність розвитку онкологічних захворювань. Один популярний напій виявився особливо небезпечним, оскільки він збільшує ризик раку на 5%. Такі результати показало дослідження, опубліковане в журналі Nutrients.

Щоденне споживання 10 грамів цього напою підвищує ризик раку на 5%

Фото: з відкритих джерел

Який напій збільшує ризик раку?

Експерти з’ясували, що щоденне споживання 10 грамів етанолу (приблизно одна склянка червоного вина) пов'язане з підвищенням загального ризику розвитку раку на 5%. Водночас біле вино має специфічний вплив, оскільки підвищує ризик раку шкіри.

"Наші дослідження показали важливий аспект для охорони здоров’я: споживання червоного вина може бути не менш небезпечним, ніж біле з точки зору ракових захворювань", — наголошують вчені.

Незважаючи на те, що червоне вино часто рекламують через високий вміст поліфенолів і ресвератролу, які мають протиракові властивості, вміст алкоголю в ньому може нівелювати ці переваги.

Властивості ресвератролу у боротьбі з раком виявляються настільки короткотривалими, що для того, аби отримати відчутні рівні цього з’єднання в організмі, людині вагою 70 кг потрібно випивати дві склянки червоного вина на день.

Червоне вино містить цукор, що може порушувати метаболізм глюкози, а це особливо небезпечно для людей із діабетом або схильністю до інсулінорезистентності.

Навіть помірне споживання алкоголю може призвести до залежності та сприяти розвитку алкогольної залежності.

Альтернативи без алкоголю

Якщо ви хочете замінити алкоголь на щось смачне й корисне, існує безліч варіантів, які не мають негативного впливу на здоров’я:

·         Безалкогольне вино або пиво – зберігає смак звичних напоїв, але не містить спирту. 

·      Коктейлі на основі газованої води – можна змішати мінеральну воду з соком лайма, лимона або ягідним пюре для освіжаючого смаку.

·         Комбуча – натуральний ферментований чай з легким кислинним смаком, який може нагадувати шампанське або сидр.

·         Фреші та смузі – натуральні фруктові та овочеві напої з вітамінами та антиоксидантами.

Ці альтернативи допоможуть зберегти приємний смак без шкоди для здоров’я, замінивши алкогольні напої.

"Коментарі" вже писали, що для багатьох людей кава є важливою частиною їхнього щоденного ритуалу: вона допомагає прокинутися та подолати ранкову сонливість. Окрім того, нещодавні дослідження показали, що люди, які п'ють каву вранці, мають менше шансів на передчасну смерть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини