Головна Новини Здоров'я народна медицина При яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин
commentss НОВИНИ Всі новини

При яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин

Лікар-нутриціолог Анна Грін перерахувала корисні властивості розмарину і розповіла, від яких захворювань він допомагає

19 серпня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Розмарин не тільки надає неповторний смак страв, але і приносить користь для здоров'я, оскільки в його складі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Анна Грін розповіла, при яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин.

При яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин

При яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин (фото з відкритих джерел)

Розмарин містить велику кількість хімічних сполук, які мають антиоксидантні, протизапальні, радіозахисні й геропротекторні (здатність збільшувати тривалість життя) властивості. А це значить — допомагають довше зберігати молодість і красу.

— Протизапальна дія. Розмарин містить велику кількість фітохімічних речовин, в тому числі галлову кислоту, яка є потужним антиоксидантом. Галова кислота ще має антигрибкові й антивірусні захисні властивості.

— Профілактика хвороби Альцгеймера. На частку цього захворювання припадає від 60% до 80% випадків деменції у світі. Хвороба Альцгеймера є однією з головних проблем охорони здоров'я в усьому світі. Деякі ліки здатні частково допомагати в боротьбі з цією хворобою, але панацеї від цього захворювання поки не розроблено. Дві кислоти, виявлені в розмарині, демонструють цікаві властивості. Карнозінова кислота сприяє поліпшенню кровообігу в головному мозку і відновлення нервових клітин. Розмаринова кислота захищає клітини головного мозку від амілоїдних бляшок, які, як відомо, викликають дегенерацію і загибель нервових клітин в мозку і виступають основною причиною розвитку хвороби Альцгеймера.

— Зміцнення серцево-судинної системи. Розмаринова кислота сприяє оздоровленню кровоносних судин і клітин крові. На кровоносні судини впливає не прямо, а шляхом систематичного протизапального ефекту й антиоксидація. Розмарин запобігає окисленню "поганого" холестерину, який є причиною утворення холестеринових бляшок на стінках артерій. Також розмарин має властивості запобігати утворенню тромбів, які є дуже серйозним чинником ризику в розвитку хвороб серця.

— Допомога в боротьбі з цукровим діабетом. У розмарині міститься речовина, яка нормалізує секрецію інсуліну. Вчені заявляють, що розмарин може бути корисний для профілактики й лікування цукрового діабету.

При яких проблемах зі здоров'ям допоможе розмарин - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики визнали розмарин ефективним анестетиком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини