Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Медики визнали розмарин ефективним анестетиком. Розмарин вічнозелена рослина сімейства м'ятних. Його часто використовують як приправу і природного харчового консерванту.
ФОТО: З відкритих джерел
Рослина має яскраво виражені протимікробні, антисептичні і протизапальні властивості. Також клінічні дослідження довели, що масло розмарину цілюще впливає на пам'ять людини, покращує когнітивні функції і підвищує концентрацію уваги. Крім цього, масло розмарину стимулює ріст волосся і може успішно застосовуватися у боротьбі з облисінням.
Також недавні дослідження довели, що масло розмарину зменшує больові відчуття і є відмінним знеболюючим як саме по собі, так і в комбінації з іншими анестетиками. І може успішно застосовуватися в медицині.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що харчова цінність і насиченість оливкового масла давно обговорюється фахівцями в області харчування і фізіології, а що стосується його здатності проводити довголіття, то це питання було вперше піднято в 1959 році фізіологом Ансель Бендаміном Кізом. Професор порівняв харчування й показники здоров'я жителів острова Крит з харчуванням і здоров'ям жителів Фінляндії.
Новини