Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Секрет ідеального варіння розкрили китайські кулінари: виявляється, щоб зварити ідеальні яйця, необхідно перед приготуванням потримати їх у воді. Яйця трохи змінюють структуру і молекулярні зв'язки зберігаються.
ФОТО: З відкритих джерел
В більшості людей кладуть яйця в киплячу воду відразу, проте в результаті їх смак псується, а шкаралупа важко чиститься. Щоб цього уникнути, необхідно занурити їх в посуд з холодною водою і залишити на 10 хвилин.
Таким чином зберігається максимум поживних речовин. Після варіння слід знову занурити яйця в холодну воду і дати їм охолонути, щоб згодом було легко зняти з них шкаралупу. Якщо варити яйця за допомогою такої технології, вони будуть ніжними і смачними, їх можна буде з легкістю очистити.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, простір в холодильнику має бути правильно організовано, тоді продукти залишатимуться свіжими довгий час. На верхній полиці холодильника повинні бути продукти, готові до вживання, і залишки різних страв. А ось на середній — яйця, бажано в картонній коробці. Це місце буде для них більш прохолодне, а значить вони на довше збережуть свою свіжість. Багато людей дістають яйця з коробки і переставляють в бічні ячейки холодильника, але дверцята — найтепліша частина побутового пристрою. Там продукт знаходиться в умовах постійно мінливої температури, тому швидко може зіпсуватися. Нижня полиця холодильника призначена для сирого м'яса і риби, але краще їх зберігати в закритих контейнерах. А у дверцятах можна залишати різні йогурти, сири, внизу — молоко та інші напої. Для овочів і фруктів, як правило, є спеціальні відсіки.
Новини