Головна Новини Здоров'я народна медицина Навіщо потрібно з'їдати цибулину в день: відповідь дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо потрібно з'їдати цибулину в день: відповідь дієтолога

Причому їсти цибулю можна в будь-якому вигляді - як в сирому, так і в приготованому

27 січня 2021, 16:53 comments2938
Поділіться публікацією:

Вживання однієї цибулини в день позитивно позначиться на організмі. Це стосується, як сирого, так і приготованого виду продукту. Таку заяву зробила дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в соціальних мережах.

Навіщо потрібно з'їдати цибулину в день: відповідь дієтолога

Навіщо потрібно з'їдати цибулину в день. Фото: freepik

За її словами, цибуля — це потужний профілактичний засіб від багатьох захворювань. Цей продукт здатний полегшити біль в горлі, знизити рівень холестерину в крові, запобігти атеросклерозу.

Якщо у людини є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка шлунка), то краще не вживати цибулю в сирому вигляді. Це може викликати подразнення слизової.

"Побічним ефектом вживання цибулі є неприємний запах шкіри і дихання, проте при помірній кількості це не повинно бути великою проблемою, а користь для здоров'я вельми відчутна", — пояснила фахівець.

Речовини, які є в складі лука:

— Кверцетин. Володіє потужними антиоксидантними властивостями, має протизапальну дію;

— Антоціани. Надають деяким видам цибулі червоний або фіолетовий колір. Звичайний жовтий колір — це нормально, але фіолетовий принесе більше користі;

— Фруктан. Полімери фруктози, які не перетравлюються нашими ферментами і стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника (особливо біфідо-і лактобактерій);

— Сапоніни. Знижують рівень холестерину, а також мають протизапорні властивості. Саме ці речовини перетворюють цибулю у важливу лікарську рослину.

Як повідомляло видання "Коментарі", цибуля порей лікує гіпертонію та ожиріння. Цибуля порей має високі лікувальні властивості. Містить велику кількість біологічно активних речовин і вітамінів, а так само калій. Дієтологи рекомендують вживати цибулю порей кілька разів на тиждень, щоб позбутися від гіпертонії, подагри й зайвої ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини