Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Вживання однієї цибулини в день позитивно позначиться на організмі. Це стосується, як сирого, так і приготованого виду продукту. Таку заяву зробила дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в соціальних мережах.
Навіщо потрібно з'їдати цибулину в день. Фото: freepik
За її словами, цибуля — це потужний профілактичний засіб від багатьох захворювань. Цей продукт здатний полегшити біль в горлі, знизити рівень холестерину в крові, запобігти атеросклерозу.
Якщо у людини є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка шлунка), то краще не вживати цибулю в сирому вигляді. Це може викликати подразнення слизової.
Речовини, які є в складі лука:
— Кверцетин. Володіє потужними антиоксидантними властивостями, має протизапальну дію;
— Антоціани. Надають деяким видам цибулі червоний або фіолетовий колір. Звичайний жовтий колір — це нормально, але фіолетовий принесе більше користі;
— Фруктан. Полімери фруктози, які не перетравлюються нашими ферментами і стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника (особливо біфідо-і лактобактерій);
— Сапоніни. Знижують рівень холестерину, а також мають протизапорні властивості. Саме ці речовини перетворюють цибулю у важливу лікарську рослину.
Новини