Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Деякі недобросовісні заготівельники і продавці молока часто підробляють продукт, додаючи в нього миючі засоби. Цей метод сприяє підвищенню вмісту жиру і зберігає продукт від скисання. Про це повідомив голова Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський в ефірі телеканалу "Україна 24".
Українцям розповіли, в якій продукт додають миючі засоби. Фото з відкритих джерел
Фахівець зазначив, що на смак молоко не відрізняється від звичайного, оскільки кількість доданого засобу для миття невелика і це не дозволяє рецепторам його відчути.
Вадим Чагаровський також зазначив, що найбільше миючого засобу можна знайти у молоці, яке здається на промислову переробку.
Нагадаємо, що, за словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, молоко і молочні продукти є лідерами серед продуктів-фальсифікатів на українському ринку. Особливо часто підробляють вершкове масло. При цьому найбільш поширеним порушенням під час виробництва продукту називають присутність жирів немолочного походження. На другому місці — невідповідність маркування.
Раніше портал "Коментарі" писав, що масло використовується практично в кожній українській хаті. Бутерброди, випічка або інші кулінарні ідеї не можуть обійтися без цього продукту. Однак по-справжньому якісного масла на вітчизняних прилавках знайдеться не більше 30% від загальної кількості товару. Фахівці розповіли, як відрізнити підробку.
Новини