Головна Новини Здоров'я народна медицина На смак не відрізнити: українцям розповіли, в якій продукт додають миючі засоби
commentss НОВИНИ Всі новини

На смак не відрізнити: українцям розповіли, в якій продукт додають миючі засоби

Найбільше миючого можна знайти в молоці, яке здається на промислову переробку

7 червня 2021, 16:32
Поділіться публікацією:

Деякі недобросовісні заготівельники і продавці молока часто підробляють продукт, додаючи в нього миючі засоби. Цей метод сприяє підвищенню вмісту жиру і зберігає продукт від скисання. Про це повідомив голова Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

На смак не відрізнити: українцям розповіли, в якій продукт додають миючі засоби

Українцям розповіли, в якій продукт додають миючі засоби. Фото з відкритих джерел

"Фальсифікують молоко заготівельники, які у них закуповують, і ті продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації — збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і миючі засоби, щоб молоко не було кислим", — заявив експерт .

Фахівець зазначив, що на смак молоко не відрізняється від звичайного, оскільки кількість доданого засобу для миття невелика і це не дозволяє рецепторам його відчути.

Вадим Чагаровський також зазначив, що найбільше миючого засобу можна знайти у молоці, яке здається на промислову переробку.

Нагадаємо, що, за словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, молоко і молочні продукти є лідерами серед продуктів-фальсифікатів на українському ринку. Особливо часто підробляють вершкове масло. При цьому найбільш поширеним порушенням під час виробництва продукту називають присутність жирів немолочного походження. На другому місці — невідповідність маркування.

Раніше портал "Коментарі" писав, що масло використовується практично в кожній українській хаті. Бутерброди, випічка або інші кулінарні ідеї не можуть обійтися без цього продукту. Однак по-справжньому якісного масла на вітчизняних прилавках знайдеться не більше 30% від загальної кількості товару. Фахівці розповіли, як відрізнити підробку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини