Головна Новини Здоров'я народна медицина Китайські вчені знайшли пояснення, чому жінки частіше хворіють на старече недоумство, ніж чоловіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські вчені знайшли пояснення, чому жінки частіше хворіють на старече недоумство, ніж чоловіки

Китайські вчені знайшли пояснення, чому жінки частіше хворіють на хворобу Альцгеймера, ніж чоловіки

22 вересня 2024, 23:34
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що ймовірність розвитку деменції у жінок значно вища, ніж у чоловіків, і це не лише через те, що середня тривалість життя жінок довша. Хоча жінки не живуть вдвічі довше за чоловіків, ризик виникнення деменції у них дійсно у два рази вищий. Причини цього залишалися невідомими протягом десятиліть, але китайські вчені запропонували нове пояснення.

Китайські вчені знайшли пояснення, чому жінки частіше хворіють на старече недоумство, ніж чоловіки

Хвороба Альцгеймера

Зокрема, дослідження китайських вчених базувалося на теорії, що біологічний шлях C/EBPβ/AEP відіграє ключову роль у розвитку нейродегенеративних захворювань. Вчені вивчали, як зміни жіночих гормонів під час менопаузи можуть активувати цей шлях. Вони з’ясували, що фолікулостимулюючий гормон (ФСГ), рівень якого значно підвищується під час менопаузи, активує шлях C/EBPβ/AEP.

Це призводить до патологічного накопичення білків у мозку та підвищує ризик розвитку старечої деменції. Таким чином, ФСГ став ключовим патогенним фактором у розвитку хвороби Альцгеймера у жінок.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про небезпечні симптоми, які попереджають про розвиток онкозахворювання. Серед них, наприклад, раптова втрата ваги без змін у харчуванні чи фізичній активності може бути ознакою раку. Найчастіше це пов'язано з раком шлунка, підшлункової залози, легенів або стравоходу. Серед симптомів також кашель, що триває більше кількох тижнів і не пов'язаний із застудою, може свідчити про рак легенів або горла. Також на рак можуть вказувати зміни в голосі, такі як хрипота. Ще один із симптомів — хронічна втома, яка не минає після відпочинку. Такий вид втоми часто списують на стрес або перевтому, хоча це може бути ознакою серйозної хвороби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини