Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Медики рекомендують використовувати всі частини рослини для боротьби з респіраторними захворюваннями Кашель є симптомом респіраторних інфекцій та застуд, одним з кращих засобів боротьби з яким називають калину.
Фото: svoboda.ua
Ягоди червоної калини багаті вітамінами і полісахариди. У них присутні різні мікроелементи, органічні кислоти та інші сполуки, завдяки яким у калини відзначають загальнозміцнюючу і протизапальну дію. У калини також є сечогінний і жовчогінний ефект.
Крім того, її ягоди сприяють швидшому загоєнню ран і надають легку седативну дію. З огляду на таку дію рослини, ягоди калини часто застосовують в сезон застуд для зміцнення захисних сил організму, щоб запобігти захворюванням органів дихання.
Нагадаємо, прийшов час зміцнити імунітет, оскільки зараз холодно. Тож саме час.. Але це зовсім не означає, що потрібно стрімголов мчати в аптеку — можна пошукати вітаміни в народні засоби, розповідає експерт по правильному харчуванню Марія Федоренко. Фахівець каже, що в калині міститься багато корисних речовин, які допоможуть зміцнити здоров'я. А саме: вітамін С (цілюще впливає на наш імунітет), вітамін Е (має безліч антиоксидантних властивостей), вітамін В2 (корисний для зору), вітамін К (відповідає за здоров'я наших кісток) і вітамін PP (надає судинорозширювальний ефект). Але і це ще не все: ця маленька червона ягода також містить в своєму складі мідь, залізо, цинк, магній і марганець. Варто зазначити, що цей продукт міститься в 3 рази більше заліза, ніж у шипшині або яблуках. Марія Федоренко впевнена в тому, що вживання калини збільшує кількість червоних кров'яних тілець, тому вона може виявитися дуже корисною при анемії.
Новини