Головна Новини Здоров'я народна медицина Горох лікує від гіпертонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Горох лікує від гіпертонії

Білки, що містяться в звичайному садовому горосі, можуть послужити харчовою добавкою для боротьби з підвищеним артеріальним тиском і хронічною нирковою недостатністю - двома небезпечними для життя умовами, що зачіпають здоров'я мільйонів людей в усьому світі

12 січня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Зелений горошок допоможе впоратися з підвищеним кров'яним тиском і хронічною нирковою недостатністю.

Горох лікує від гіпертонії

Фото: biotech2030

Вся справа в тому, що містяться в горосі білки дозволяють затримувати або запобігати пошкодження нирок і підтримувати кров'яний тиск в нормі. Однаково ефективно працює консервований, сушений, подрібнений горох і горохові пластівці. Дослідження показали, що регулярне вживання страв на основі гороху допомагає зміцнити кровоносну систему і знижує ризик виникнення гострих станів, таких як інфаркт, інсульт і гіпертонічний криз.

Також корисна для гіпертоніків стала трендом в останні роки мікрозелень — вона містить всі корисні речовини, які є в плодах гороху.

Зберігати горошок найкраще в холодному приміщенні, оскільки в холоді розлучаються всякі шкідники.

Нагадаємо, і Відомо, що горох містить вітаміни А, Е, К, С, а також вітаміни групи В і антиоксиданти. Ще ці бобові є джерелом калію, магнію, фосфору і цинку. Завдяки своєму багатому вітамінному складу, горох здатний зміцнити кістки, захистити стінки судин від атеросклерозу, а також запобігти онкологічні захворювання. Також цей продукт містить багато білка і кремнію, необхідних для синтезу колагену і еластину. Ще в рослині є нікотинова кислота, що володіє протизапальними властивостями. Горох очищає кишечник від накопичених там шлаків, токсинів і шкідливих речовин і регулює рівень цукру в крові. Тому фахівці настійно рекомендують їсти горох при цукровому діабеті другого типу. Також він благотворно впливає на нервову систему людини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://health.unian.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини