Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Звичайний чорний або зелений чай сам по собі є джерелом корисних речовин — він багатий на антиоксиданти, вітаміни, мікроелементи, які підтримують імунну систему, покращують роботу мозку та серця, а також мають протизапальний ефект. Але, як зазначають медичні експерти, його користь можна суттєво посилити, додавши всього один природний компонент — корицю.
Фото: з відкритих джерел
За словами ерготерапевтки Сари Бенс і американського лікаря Сохаїба Імтіаза, кориця здавна використовувалась у народній медицині. Сьогодні її ефективність підтверджується сучасними дослідженнями.
Основні переваги кориці у чаї:
Нормалізація рівня цукру в крові
Кориця має здатність імітувати дію інсуліну, покращуючи чутливість до нього, що особливо важливо для людей з переддіабетом або діабетом 2 типу.
Полегшення менструального синдрому
Доведено, що коричний чай допомагає зменшити біль та інтенсивність кровотеч у жінок під час місячних.
Зниження холестерину
Речовини у кориці можуть позитивно впливати на рівень ліпідів у крові, зменшуючи "поганий" холестерин і тригліцериди.
Допомога при нудоті
Ароматичні компоненти кориці заспокоюють шлунок і зменшують відчуття нудоти.
Зниження артеріального тиску
Ряд наукових праць вказує, що регулярне вживання кориці позитивно впливає на тиск.
Підтримка здорової ваги
Кориця здатна зменшувати відсоток жирової маси, об’єм талії та загальну масу тіла.
Кому слід утриматися:
· Вагітні жінки та матері, що годують грудьми
· Люди з хворобами печінки
· Курці
· Пацієнти, які проходять хіміотерапію
Як приготувати чай з корицею:
· Настій з паличок кориці: 60 г кориці залити літром води, настоювати добу, потім кип’ятити пів години;
· Швидкий метод: прокип’ятити палички 15 хвилин.
· Мелена кориця: 1–2 ч. л. залити окропом у заварнику.
Такий напій не тільки зігріває восени, а й допомагає підтримати здоров’я природним шляхом.
Як вже писали "Коментарі", існують ефективні замінники кухонної солі, які допомагають знизити споживання натрію, зменшуючи ризик гіпертонії та серцево-судинних захворювань, при цьому зберігаючи насичений смак страв, пише Verywell Health.