Головна Новини Здоров'я народна медицина Чим корисна харчова сода і як її правильно вживати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисна харчова сода і як її правильно вживати

Харчова сода може допомогти відновити Рh-баланс

31 березня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

Сода має широкий спектр властивостей, тому її використовують у харчовій і текстильній промисловості, а також у медицині. Експерти кажуть, що розчин харчової соди допомагає налагодити роботу багатьох систем організму. Як же його правильно вживати?

Чим корисна харчова сода і як її правильно вживати

Харчова сода (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначають, що у багатьох людей порушується кислотно-лужний баланс. Здебільшого це відбувається через зовнішні чинники, на які ми не впливаємо. Однак поліпшити ситуацію все ж можна. При проблемах із Рh-балансом багато хто переходить на алкалінову дієту. Її називають лужною (це харчування з частковою або повною відмовою від продуктів, які "закисляюють" організм, — прим. авт.). Але якщо ви не готові до подібних змін у раціоні, тоді можна використовувати звичайну харчову соду. Її розчин допомагає налагодити роботу організму.

Експерти стверджують, що сода допомагає знизити рівень кислотності в організмі й очистити його від токсинів і шкідливих речовин, відновити кислотно-лужний баланс. При регулярному вживанні сода позитивно впливає на нервову систему і має протизапальний ефект.

Якщо хочете, щоб розчин приніс вам максимальну користь, тоді приймайте його правильно. Насамперед запам'ятайте дозування: на 200 мл води — 1/4 чайної ложки соди. Розчин вживайте двічі-тричі на день за 30 хвилин до вживання їжі або через 1-1,5 години після. Але краще за все перед її вживанням проконсультуватися з лікарем!

Нагадуємо про ознаки  які вказують на те, що у вас в організмі надлишок солі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали сім секретів застосування соди в кулінарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини