Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Як зміцнити імунітет та підготуватися до похолодання: ТОП-3 поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміцнити імунітет та підготуватися до похолодання: ТОП-3 поради

Прості правила допоможуть підготуватися до похолодання та зміцнити організм

18 вересня 2024, 12:47
Поділіться публікацією:

Тепло поступово відступає, і хоча денна температура ще комфортна, вночі поступово холоднішає. А з похолоданням традиційно “прийдуть” сезонні застуди, особливо, якщо перепад температур буде різким. Портал “Коментарі” зібрав рекомендації, як підготуватися до похолодання та не застудитися.

Як зміцнити імунітет та підготуватися до похолодання: ТОП-3 поради

Ілюстративне фото

Лікарі вважають, що холод не підвищує шанси захворіти. Однак віруси та інфекції поширюються швидше у сухих і холодних умовах, що призводить до спалахів захворювань восени та взимку. 

Щоб не “підхопити” застуду, варто дотримуватися наступних рекомендацій: 

Будьте активними. Фізичні вправи — чудовий спосіб зміцнити своє здоров’я та імунітет. Згідно з дослідженнями ті, хто займався спортом п’ять або більше днів на тиждень, мали на 43% менше шансів захворіти на інфекцію верхніх дихальних шляхів, ніж ті, хто займався спортом менше одного дня на тиждень. І вправи не обов’язково мають бути інтенсивними — просто прогулянок, танців або "енергійної” роботи у дворі достатньо, щоб відчути покращення свого здоров’я.

Достатньо відпочивайте. Занадто багато фізичних вправ можуть навантажувати організм і тимчасово пригнічувати імунну систему, підвищуючи ризик інфекцій. Немає простої формули для того, що означає надмірне фізичне навантаження. Однак якщо ви раптово почуваєтеся погано, чи постійно втомлюєтеся, або якщо раніше легкі тренування здаються вам важкими, це може бути сигналом того, що вам потрібно зменшити темп. Хороший сон також може допомогти побороти стрес. Адже хронічний  стрес може зменшити реакцію організму на ліки та інфекції та посилити запалення.

Дотримуйтеся здорового харчування. Різноманітність яскравих фруктів і овочів, наприклад, ягід, цитрусових, червонокачанної та листової капусти є чудовим джерелом флавоноїдів, хімічних сполук, які можуть допомогти організму боротися із запаленнями та хворобами. Чай, кава, темний шоколад і деякі крупи, наприклад гречка, також є хорошими джерелами флавоноїдів.

Вплив сигаретного диму та надмірне вживання алкоголю — понад два напої на день для чоловіків або одного напою на день для жінок — може пригнічувати вашу імунну систему.

Фармацевтичний ринок також пропонує різноманітні добавки для підвищення імунітету, однак їх не варто вживати, якщо ви вже дотримуєтеся здорового та збалансованого харчування.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які продукти допомагають покращити стан волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини