Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти варто обирати, щоб мати здорове та красиве волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти варто обирати, щоб мати здорове та красиве волосся

Продукти, які сприятливо впливають на стан волосся

17 вересня 2024, 11:32
Поділіться публікацією:

Хто з дівчат та жінок не мріяв про густе, довге та здорове волосся. Однак, за словами спеціалістів, на стан волосся впливає генетика, спосіб життя та харчування. Про найкращі продукти для здорового росту волосся на думку лікарів та дієтологів повідомляє портал “Коментарі”. 

Які продукти варто обирати, щоб мати здорове та красиве волосся

Ілюстративне фото

Фахівці стверджують, якщо генетику змінити не можна, то раціон — варто спробувати. Які продукти обрати, щоб мати довше і густіше волосся.

Найкраще впливають на здоров'я всіх органів, включаючи волосся, шкіру та нігті нежирний білок, рослинна їжа з великою кількістю хрестоцвітої зелені та корисні жири які містяться в горіхах і авокадо.

Шукайте продукти, багаті на жиророзчинні вітаміни, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти та залізо для підтримки здоров'я волосся.

Ось найкращі продукти, які містять усе необхідне для росту волосся:

Лосось. Ця риба багата на омега-3 жирні кислоти та сприяє росту волосся. Скумбрія, тунець та оселедець — гідні замінники дорогої, однак корисної риби. Вони теж мають достатньо омега-3 жирних кислот.

Горіхи. Корисні жири, що містяться в горіхах, чудово впливають на здоров'я всіх органів, включаючи волосся, шкіру та нігті. Волоські горіхи, мигдаль, кеш'ю та інші містять різноманітні вітаміни, а також цинк, які допоможуть уникнути дефіциту будь-якого з цих поживних речовин, що призводить до випадіння волосся.

Яйця. Це одне з основних джерел біотину. Дослідження показали, що людям, які страждають від випадіння волосся, може допомогти вживання біотину. Яйця також є чудовим джерелом цинку та селену, інших корисних для волосся поживних речовин.

Бобові. Нежирний білок є ключовою поживною речовиною для здоров'я волосся, адже волосяний стрижень майже повністю складається з білка під назвою кератин. Квасоля, нут, арахіс, соя та сочевиця є чудовими джерелами поживних речовин і мають рослинну основу. Квасоля і сочевиця також є чудовим джерелом інших корисних для волосся поживних речовин, зокрема цинку, заліза, біотину і фолатів.

Шпинат. Темна листова зелень (підійдуть також капуста та рукола) насичена вітаміном А, який необхідний для росту здорового волосся. Невелике застереження: надлишок вітаміну А може призвести до випадіння волосся, тому краще отримувати поживну речовину з раціону, а не з добавок.

Солодка картопля. Солодка картопля також може допомогти вам отримати вітамін А. Картопля містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому курці ризикують втратити кінцівки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини