Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Лікарі попереджають, що куріння може призвести до ампутації
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі попереджають, що куріння може призвести до ампутації

Чому через куріння можна втратити кінцівку

10 вересня 2024, 14:11
Поділіться публікацією:

Курцям загрожують не тільки хвороби легень, а й ампутація кінцівок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Лікарі попереджають, що куріння може призвести до ампутації

У службі зазначили, що про цю загрозу від куріння деякі курці навіть не підозрюють. Річ у тому, що токсичні елементи, які потрапляють з тютюнового диму в організм, спричиняють звуження судин та погіршення кровообігу, зокрема в кінцівках. У такій ситуації приток крові до тканин знижується, а кількість кисню та поживних речовин зменшується. Лікарі застерігають, що через недостатнє кровопостачання існує високий ризик розвитку гангрени — відмирання тканин кінцівки.

До того ж куріння має негативний вплив на імунну систему. У результаті організм гірше бореться з інфекціями та навіть незначні пошкодження шкіри чи м'язів може призвести до виникнення гангрени. Лікування у такому випадку кардинальне — ампутація кінцівки. 

Хірург-онколог Дмитро Христюк наголосив, що лікування таких патологій, як ураження артерій та глибоких вен, тромбофлебіти, інфекційні ураження шкіри, м’яких тканин та кісток, і навіть, злоякісні пухлини потребує комплексного лікування. “Лікування включає медикаментозну терапію, зміну способу життя та, у важких випадках, хірургічне втручання. Відмова від куріння є першочерговим кроком у профілактиці та лікуванні цих захворювань”, — порадив лікар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як захиститися від діабету та чим небезпечна хвороба. Детальніше про захворювання читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини