Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Як тепер купувати ліки на фронт: чи потрібен для цього рецепт, - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як тепер купувати ліки на фронт: чи потрібен для цього рецепт, - МОЗ

Рецептурні ліки для потреб військових, за винятком наркотичних, психотропних чи інших сильнодіючих речовин, волонтери, що займаються гуманітарною діяльністю і далі можуть купувати у дистриб’юторів – без рецепта.

14 квітня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "МОЗ". 

Як тепер купувати ліки на фронт: чи потрібен для цього рецепт, - МОЗ

Умови закупівлі ліків для потреб фронту не змінилися

"Доступ до ліків для захисників – пріоритет найвищого рівня. Вони й надалі відпускатимуться без рецепта через відповідних дистрибʼюторів",- пояснюють у МОЗ.

Як додають у Міністерстві охорони здоров’я: можливість купувати необхідні медикаменти без рецепта діє на період воєнного стану в Україні. Через відповідних суб’єктів відпуск ліків надається військовим адміністраціям, підрозділам ЗСУ, волонтерським організаціям.  Сам же механізм продажу, залишається незмінним, пояснюють у Міністерстві охорони здоровя.

"Як і раніше волонтерські та благодійні організації на запит відповідної установи, військової частини чи закладу охорони здоровʼя можуть закуповувати рецептурні лікарські засоби безпосередньо у дистрибʼюторів без рецепта", — додають у МОЗ. 

Водночас ця норма не поширюється на закупівлю сильнодійних, отруйних, психотропних речовин чи наркотичних засобів.

З 1 квітня рецептурні медикаменти в аптеках можна придбати не тільки за паперовим, а й за електронним рецептом.  Всі інші ліки, що продавалися до цього часу без рецепта і далі громадяни можуть купувати без нього.

Як писали "Коментарі", МОЗ перелічила кроки отримання ліків за допомогою електронних рецептів: спочатку пацієнт записується та приходить на прийом до лікаря, з яким підписана декларація, лікар проводить прийом та виписує рецепт.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, багато запитів на медикаменти: штаб Сергія Притули допомагає ліками не лише військовим. Волонтерський штаб Сергія Притули забезпечує необхідним ЗСУ, тероборону, столичні лікарні та цивільних громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини