Головна Новини Здоров'я фармація Не жарт: з 1 квітня електронний рецепт стане обов'язковим
commentss НОВИНИ Всі новини

Не жарт: з 1 квітня електронний рецепт стане обов'язковим

Подробиці нововведення МОЗ

31 березня 2023, 16:58
Поділіться публікацією:

З 1 квітня електронний рецепт стане обов'язковим для отримання всіх рецептурних ліків, які включені до Державного реєстру лікарських засобів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на МОЗ України.

Не жарт: з 1 квітня електронний рецепт стане обов'язковим

З 1 квітня електронний рецепт стане обов'язковим

МОЗ перелічила кроки отримання ліків за допомогою електронних рецептів: спочатку пацієнт записується та приходить на прийом до лікаря, з яким підписана декларація, лікар проводить прийом та виписує рецепт. Потім пацієнт та лікар перевіряють актуальність номера мобільного телефону в декларації — лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров'я. Згодом пацієнт отримує на мобільний телефон СМС з унікальним номером рецепта і кодом підтвердження. За необхідності лікар може роздрукувати пацієнту консультаційний висновок із призначення ліків.

Наступний крок: пацієнт йде в аптеку, що бере участь у програмі "Доступні ліки" та називає працівнику аптеки номер рецепта. Пацієнту пропонують ліки, які є в аптеці та входять у програму "Доступні ліки".

В свою чергу, пацієнт обирає обирає ліки та називає код підтвердження їх отримання. Якщо ліків немає, їх можно отримати в іншій аптеці.

В МОЗ відзначають, що отримати ліки за рецептом можна в будь-якій аптеці України, яка має договір з НСЗУ, без прив'язки до місцевості, де рецепт був виданий.

Тим часом, українці назвали умови, коли можна розпочати переговори з Росією. Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук депутата у підозрі на суму 88 млн гривень.

А заступник секретаря Радбезу Росії Дмитро Медведєв відреагував на розмови про введення миротворчих сил в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Георгій

31 березня 2023, 16:35

Невже ліки шкідливіші за цигарки та алкоголь?!!!

Георгій

31 березня 2023, 16:32

Час міняти керівництво МОЗ


Новини