Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Щотижня в Україні від COVID–19 вмирає майже 100 людей, а рівень вакцинації - упав до мізерної позначки,-МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Щотижня в Україні від COVID–19 вмирає майже 100 людей, а рівень вакцинації - упав до мізерної позначки,-МОЗ

В Україні кількість тих, хто пройшов повний курс імунізації від COVID-19 є недостатньою для вироблення колективного імунітету

3 травня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Водночас, щотижня 100 інфікованих цією недугою – помирають.

Щотижня в Україні від COVID–19 вмирає майже 100 людей, а рівень вакцинації - упав до мізерної позначки,-МОЗ

Українці продовжують помирати від ускладнень, внаслідок коронавірусу

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, пишуть "Коментарі".

"В Україні спостерігається сезонне зниження захворюваності на коронавірусну хворобу. За останній тиждень, кількість зареєстрованих випадків зменшилася на 18 % у порівнянні з попереднім тижнем і становила 8898 випадків. Серед них 1546 – COVID-19 у дітей", — зауважують в МОЗ.

Проте, внаслідок ускладнень від COVID-19 летальні випадки продовжуються.

"Водночас люди продовжують помирати від коронавірусу: 82 таких випадки зафіксовано минулого тижня. Більшість померлих – особи віком 60+. Саме вони мають найвищий ризик розвитку постковідних ускладнень", — пишуть в Міністерстві.

Разом з тим,  рівень вакцинації в країні є недостатнім для того, аби виробити колективний імунітет проти цієї інфекційної хвороби.

"Принаймні одну дозу вакцини з початку вакцинальної кампанії отримали понад 16,3 мільйона українців. Майже 15,5 мільйона осіб в Україні отримали дві дози вакцини. Станом на 23.04.2023 понад 12,3 мільйона осіб не отримали першої бустерної дози, тобто не мають повноцінного захисту", — підсумовують там.

Водночас, як додають у МОЗ: на території України є майже 8 млн доз вакцин, тож вона у вільному доступі.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Куди зник COVID: міжнародні мандрівники тепер можуть забути про сертифікати вакцинації. У США скасовують в’їзні обмеження, що стосуються коронавірусу та вимог вакцинації проти COVID-19. Нові правила для туристів почнуть діяти з 12 травня поточного року. Тепер для поїздок туди не потрібно буде надавати авіакомпаніям при посадці на літак діючий сертифікат вакцинації від інфекційної недуги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини