Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Що роблять онкологи, щоб не захворіти на рак: п'ять корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Що роблять онкологи, щоб не захворіти на рак: п'ять корисних порад

Фахівці з онкології дали корисні поради для здоров’я, які допоможуть зменшити ризик розвитку раку.

11 квітня 2024, 16:40 comments6709
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Діагноз рак викликає страх у багатьох людей, особливо, коли в родині хтось мав проблеми з онкологічними захворюваннями. Щоб зменшити ризик розвитку раку, онкологи рекомендують додати до свого розпорядку кілька звичок, які допоможуть знизити ризик раку.

Що роблять онкологи, щоб не захворіти на рак: п'ять корисних порад

Корисні поради, які зменшують ризик розвитку раку. Фото з відкритих джерел

Наші повсякденні звички мають значний вплив на стан організму, стверджують онкологи з USC Norris Comprehensive Cancer Center в Нью-Йорку. Фахівців у сфері медицини дали корисні поради, впровадження яких, може знизити ризик раку.

Здорове харчування

Американські онкологи на основі аналізу наукових досліджень виявили, що здорове харчування може запобігати раку. Однією з кращих дієт фахівці вважають середземноморську. Така дієта пере передбачає вживання великої кількості овочів і фруктів, бобових, нежирного м'яса, риби, морепродуктів, насіння і горіхів, а також злакових продуктів з низьким глікемічним індексом. Також рекомендують обмежити споживання червоного м’яса, яєць, жирних молочних продуктів, солі та сала.

Вакцинація

Попри те, що для багатьох тема вакцинації залишаться дискусійною, фахівці у сфері медицини пояснюють, що деякі віруси стають безпосередніми збудниками раку. Особливо це стосується вірусу папіломи людини, який вважається основною причиною раку шийки матки. 

Оброблена їжа

Вживання їжі з високим ступенем обробки, тобто їжі багатої на цукор або нездорові жири, не є корисним для здоров’я. До небажаних продуктів, які варто виключити зі свого меню, відносяться: фастфуд, солодощі, кондитерські вироби, газовані напої, продукти швидкого приготування, ковбаси, фрукти в сиропах і навіть консерви. Також варто обмежити споживання міцного алкоголю та продуктів з великим вмістом солі.

Стрес

Онкологи відзначають, що душевний спокій і гармонійний спосіб життя сприяє міцній імунній системі, яка виявляє, а потім знищує ракові клітини. Відомо, що надмірний стрес і життя в постійній напрузі шкідливі для здоров'я. Деякі дослідження доводять, що хронічний стрес підвищує ризик метастазування раку. Щоб знизити ризик розвитку раку, варто подбати про зменшення негативних подразників, які викликають стрес.

Обстеження

Найкращий напад — це захист — ця приказка також стосується поведінки, спрямованої на те, щоб уникнути раку. Доцільно проводити профілактичні огляди та повідомляти лікаря про будь-які тривожні зміни на шкірі (наприклад, плями, родимки, пухлини), погіршення самопочуття, слабкість, різку зміну ваги, втому або біль. Раннє виявлення онкології в багатьох випадках дає шанс вилікувати рак та продовжити життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дев'ять неочікуваних симптомів раку.

Також "Коментарі" писали про ознаки, які свідчать про наближення смерті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини