Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування 9 неочевидних симптомів раку, які ми швише за все проігноруємо
commentss НОВИНИ Всі новини

9 неочевидних симптомів раку, які ми швише за все проігноруємо

Організм інколи посилає сигнали, що вказують на певні хвороби, зокрема і рак, однак ми не завжди розпізнаємо неочевидні симптоми онкології.

16 листопада 2023, 17:55 comments3972
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рак не завжди має явні симптоми, тому варто уважніше придивитися до свого організму та будь-яких недуг, які ви відчуваєте. Однак раннє виявлення раку часто може врятувати життя людини, тому деякі сигнали організму не слід ігнорувати.

9 неочевидних симптомів раку, які ми швише за все проігноруємо

Неочевидні симптоми раку або онкології. Фото з відкритих джерел

Рак, що розвивається, може проявлятися різноманітними та несподіваними способами. Якщо ваше тіло посилає ці сигнали, спробуйте прислухатись до нього, адже воно намагається вас попередити про можливу онкологію.

Хронічний головний біль

Постійний головний біль — це завжди сигнал про те, що в організмі щось не так. Біль, що триває понад два тижні, може бути симптомом пухлини мозку.

Біль у спині

Біль у спині настільки популярна недуга, що кожен легко знайде хоча б кілька пояснень поганого самопочуття. На жаль, постійний біль у спині не обов’язково означає неправильну поставу або носіння важких речей. Рак молочної залози, печінки або легенів може проявлятися таким чином. Якщо ви не можете пояснити свій біль травмою або не страждаєте на захворювання хребта, зверніться до лікаря.

Раптова втрата ваги

Коли ви худнете без будь-яких причин, замість того, щоб святкувати, краще звернутися до лікаря. Різка втрата ваги може означати діабет або розвиток певних видів раку.

Сверблячі плями на шкірі

Якщо ви боретеся з такою проблемою, обов'язково запишіться на прийом до дерматолога. Багато людей асоціюють меланому з родимками, але рак шкіри може викликати й інші симптоми. Нарости, бородавки та інші утворення, які можуть бути спричиненні раком. Такі утворення слід видалити та піддати дослідженню на онкологію.

Загадкові синці

Якщо ви не боксуєте, не падаєте і не вдаряєтеся ні об що у будинку чи на роботі, але помічаєте синці на вашому тілі без причин. Варто відвідати лікаря і пройти профілактичні обстеження, адже синці можуть бути симптомом лейкозу.

Біль у животі

Біль у шлунку не завжди говорить про проблеми з цим органом. Це один із симптомів дуже небезпечного раку підшлункової залози. Якщо ваш живіт починає поводити себе дивно, слід відвідати лікаря і з’ясувати, що викликає больові відчуття.

Постійна печія

Печія може з'являтися час від часу і найчастіше викликана стресом або переїданням. Однак якщо печія у вас довгий час і ви не можете знайти причину, не ігноруйте ці симптоми. Печія, яка триває кілька тижнів може бути симптомом раку шлунка, раку яєчників або раку горла.

Зміна вигляду нігтів

Багато онкологічних утворень можуть проявлятися на нігтьовій пластині. Сині, коричневі або чорні лінії та плями під нігтями можуть свідчити про розвиток раку шкіри. Зміна форми нігтьової пластини може свідчити про рак легень. Якщо ваші нігті бліді або білі, можливо, у вас рак печінки.

Постійний кашель

Ігнорувати це найлегше курцям, адже відомо, що тривале куріння сприяє кашлю. Кашель може бути ознакою розвиток раку гортані, легенів та щитовидної залози.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про унікальну операцію лікарів, які видалили онкологію та пришили ногу задом наперед.

Також "Коментарі" писали про профілактику та фактори ризику раку грудей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

13 лютого 2024, 10:49

ЩОБ ТИ жидо-клоун зеленський ПОДОХ ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій РАЗОМ ХРЯКОМ-вальцмано-порошенком в смердячій гівно-вигрібній ямі!!!!


Новини