Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування «Переплутали з лікером»: На Львівщині двоє чоловіків ледь не загинули, після вживання антифризу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Переплутали з лікером»: На Львівщині двоє чоловіків ледь не загинули, після вживання антифризу

Медики Львівщини врятували двох пацієнтів, котрі були фактично, на порозі коми. Після розпивання спиртного, чоловіки вирішили випити ще чогось – під руки попав антифриз

15 травня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

«Переплутали з лікером»: На Львівщині двоє чоловіків ледь не загинули, після вживання антифризу

"Небезпечне застілля". Ілюстративне фото

Днями, до Львівської обласної клінічної лікарні "швидка" доставила 51-річного мешканця Золочівського району. Через критичний стан пацієнта, його помістили у реанімаційне відділення, й одразу взяли на діаліз.

Як з’ясувалося, спочатку пацієнт випивав горілку, а пізніше, переплутавши антифриз з лікером – напився і його. З того часу минуло понад 12 годин. Чоловіка  тривалий час тримали на діалізі, допоки йому не полегшало.

Прийшовши до тями, пацієнт розповів, що "вживав" не сам, а з 71-річним товаришем.

Лікарі стали бити на сполох і шукати пацієнта, у районній лікарні за місцем проживання. Їх здогадки підтвердилися, чоловіка госпіталізували туди із підозрою на інсульт. Проте, він не підтвердився. За згодою рідних, його перевезли до обласної лікарні. З моменту вживання минуло уже 24 години. Медикам довелося витягувати пацієнта, ледь не з того світу. Вижити, йому допоміг спирт, якого той напився, після вживання "лікеру", що подіяло як антидот.

Потерпілим від такого "небезпечного застілля" вдалося врятувати нирки. Їх уже виписали з лікарні. Проте, вони досі перебувають під наглядом лікарів.

Як писали "Коментарі", — Вперше в історії української медицини: у Львові провели унікальну операцію й врятували одразу чотирьох людей. Історична подія у стінах однієї лікарні: вперше в Україні виконали успішну трансплантацію одразу двох органів одному пацієнтові: підшлункова залоза-нирка. Й одномоментно пересадили легені, серце й печінку ще трьом людям.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини