Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Апендицит — це запалення апендикса. Захворювання часто виникає раптово та потребує негайного хірургічного втручання. Ця хвороба щороку виникає у мільйонів людей. Спеціалісти зазначають, що немає одного продукту, який впливає на розвиток запалення, однак вказують на найбільш небезпечні харчові звички.
Апендицит. Ілюстративне фото
Серед найбільш небезпечних для здоров'я апендикса спеціалісти називають Наступні продукти:
Оброблене м'ясо — ковбаси, сосиски, бекон. Вони містять консерванти та трансжири, що сприяють запаленню.
Смажена їжа: картопля фрі, чипси, курка у фритюрі. Ці продукти уповільнюють травлення та можуть спричинити закупорку апендикса.
Солодощі та рафіновані вуглеводи: торти, печиво, газовані напої. Вони змінюють мікрофлору кишківника, сприяючи розмноженню патогенних бактерій.
Молочні продукти з високим вмістом лактози: у людей з непереносимістю лактози можуть викликати здуття, запори та запалення.
Апендицит спричиняє блокування просвіту апендикса. Такий стан може виникати через калові маси, лімфоїдну тканину або сторонні частинки. Головною загрозою називають раціон з низьким вмістом клітковини. Це сприяє запорам, що підвищує тиск у кишківнику та ризик закупорки апендикса.
Щоб уникнути запалення апендикса спеціалісти радять переглянути раціон та вживати:
Овочі та фрукти з високим вмістом клітковини: броколі, яблука, морква, ягоди.
Цільнозернові продукти: вівсянка, коричневий рис, кіноа.
Ферментовані продукти: йогурт, кефір, кімчі. Вони підтримують здорову мікрофлору.
Вода: достатнє споживання рідини запобігає запорам.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, про поширену звичку, яка “вбиває нирки”.