Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Виноград люблять і дорослі, і діти, але його користь виходить далеко за межі просто приємного смаку. Що ж робить виноград таким корисним? За словами експертів, він ефективно бореться з жировою хворобою печінки — поширеним захворюванням, пов’язаним з надмірним вживанням жирної їжі. Споживання понад дві чашки винограду на день може не лише уповільнити розвиток цієї хвороби, а й збільшити тривалість життя на 4–5 років.
Фото: з відкритих джерел
Це завдяки високому вмісту антиоксидантів, які захищають організм від окислювального стресу. Додатково, дослідження показують, що виноград впливає на експресію генів, зміцнюючи природний захист організму.
Крім того, виноград сприяє підтримці розумової активності — покращує когнітивні функції і може захистити від погіршення мозкової діяльності, що часто пов’язане з високожировим харчуванням і віковими змінами.
Особливо корисним вважають темний виноград, який зміцнює судини, підтримує нормальний рівень гемоглобіну, захищає від вільних радикалів, регулює функції щитовидної залози та сприяє полегшенню відхаркування.
Варто відзначити, що у синьому, чорному та червоному винограді значно більше біофлавоноїдів, ніж у світлих сортах.
· Калорійність винограду залежить від сорту:
· Білий — 43 ккал на 100 г
· Зелений і червоний — 68 ккал
· Чорний та синій — 72 ккал
· Сушений виноград (родзинки) — 281 ккал
Як вже писав портал "Коментарі", вершкове масло – традиційний і улюблений продукт у багатьох родинах. Його додають до страв, намазують на хліб, використовують у приготуванні десертів і соусів.