Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування COVID-19 повертається: в одній з країн ЄС зафіксовано новий спалах
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19 повертається: в одній з країн ЄС зафіксовано новий спалах

Нова хвиля COVID-19 у Греції: влада занепокоєна зростанням госпіталізацій

24 липня 2024, 12:26
Поділіться публікацією:

Греція переживає новий спалах COVID-19, спричинений штамом FLiRT, який стрімко поширюється країною. За останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на 44%, а загальна кількість смертей від вірусу досягла 26. Цей спалах збігся з сильною спекою, що змушує людей шукати прохолоду та збільшує ризик зараження. Про це повідомляє видання The Independent. 

COVID-19 повертається: в одній з країн ЄС зафіксовано новий спалах

Через екстремальну спеку в Греції спалах коронавірусу

Влада та експерти стурбовані високою заразністю нового штаму та його потенційною стійкістю до існуючих вакцин. У зв'язку з цим було активізовано заходи боротьби з пандемією, зокрема вакцинацію. 

Туристичні агенції та влада запевняють, що вживають усіх необхідних заходів для захисту туристів та місцевих жителів, і закликають не скасовувати поїздки, дотримуючись заходів безпеки.

Що відомо про штами FLiRT та LB.1?

Британські експерти вважають, що FLiRT та LB.1 можуть бути стійкими до імунітету, виробленого після вакцинації або перенесеного захворювання іншими штамами COVID-19. Симптоми цих варіантів схожі на симптоми попередніх штамів: лихоманка, кашель, втома, втрата смаку та нюху, біль у горлі, м'язах, задишка, головний біль та нежить.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляє, що COVID-19 все ще є причиною близько 1700 смертей на тиждень у світі. ВООЗ закликає вразливі групи населення пройти вакцинацію.                                                                                             

Раніше “Коментарі” писали, що генеральний прокурор штату Канзас Кріс Кобах подав до суду на компанію Pfizer, звинувачуючи її в обмані людей щодо вакцини від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини