Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Чи є протизапальний препарат «Німесил» життєво-необхідним при будь-яких захворюваннях та чим його можна замінити - розповідають лікарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є протизапальний препарат «Німесил» життєво-необхідним при будь-яких захворюваннях та чим його можна замінити - розповідають лікарі

Сімейний лікар Михайло Цюрак на своїй сторінці в інстаграм заспокоїв українців та підготував для них список безрецептурних знеболювальних та жарознижуючих

3 квітня 2023, 17:30 comments4781
Поділіться публікацією:

Стурбованим українцям не слід панікувати, через впровадження електронного рецепта на  певний перелік ліків з 1 квітня 2023 року. Як зазначають медики, 31 березня в аптеках масово скупили препарати із назвою: німесил, німід, німедар та інші. Чи є ці ліки життєво важливими та чим їх можна замінити – про це, в Instagram розповів сімейний лікар Михайло Цюрак пишуть "Коментарі". 

Чи є протизапальний препарат «Німесил» життєво-необхідним при будь-яких захворюваннях та чим його можна замінити - розповідають лікарі

Лікарі пропонують список безрецептурних ліків, аналогів німесуліду

"Німесулід — не є найсильнішим знеболювальним, він протипоказаний при хворобах печінки. Препарат рекомендований для лікування головного, зубного болю, болю в суглобах, й приймати його слід коротким курсом, не зловживаючи ним" — написав медик.

Як додав Михайло Цюрак "Німесил" — протипоказаний дітям до 12 років. А замість нього в аптеках можна придбати інші препарати, котрі виконують жарознижуючу дію. Спеціально для пацієнтів, лікар підготував список медикаментів, серед них: 

"Ібупрофен (нурофен, бруфен, імет), Анальгін, Декстемп (дексібупрофен), Ацетилсаліцилова кислота 500 мг, Парацетамол, Мефенамінова кислота, Напроксен (налгезін)" — зазначив лікар.

Окрім того, при потребі, коротким курсом можна прийняти комбіновані знеболювальні. Серед них Аскофен, Спазмалгон, Фервекс та інші.  Як додає лікар, вище зазначені назви препаратів вказані в цілях просвітницької інформації. Вони, ні в якому разі не є рекламними пропозиціями, чи навпаки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, з 1 квітня електронний рецепт став обов'язковим для отримання всіх рецептурних ліків, які включені до Державного реєстру лікарських засобів.

 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сірий Кіт

6 квітня 2023, 15:19

А з цими цінами як тут не кинути. Аби не було спокуси, навіть свою колекцію запальничок на віоліті розпродав. Зрештою, може воно й на краще.


Новини