Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Жінкам з ранку рекомендують їсти шоколад: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінкам з ранку рекомендують їсти шоколад: у чому причина

Дослідники з Іспанії розповіли, що шоколад здатний регулювати вагу та цукор у крові, тому його рекомендують їсти вранці

31 січня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Про корисні властивості шоколаду відомо давно, зокрема те, що він підвищує мозкову активність та покращує настрій. Але як виявилося, з'їдена зранку насолода може допомогти у боротьбі із зайвою вагою.

Жінкам з ранку рекомендують їсти шоколад: у чому причина

Користь шоколаду (фото з відкритих джерел)

Експерти з Іспанії провели експеримент, участь у якому взяли три групи з 19 жінок, які перебувають у постменопаузному періоді. Перша група учасниць харчувалася звичайними продуктами, без додавання солодощів, жінки з другої групи протягом години після пробудження отримували 100 г молочного шоколаду, а учасниці з третьої — їли шоколад у тому ж дозуванні, але лише за годину до сну.

Висновки, зроблені вченими через два тижні, показали, що жінки, які вранці вживали трохи шоколаду, швидше і легше позбавлялися зайвої ваги. Учасниць з другої групи зафіксували зменшення талії, поліпшення складу мікробіоми кишківника та зниження рівня глюкози в крові.

Показники здоров'я змінилися також у жінок із третьої групи, які вживали шоколад перед сном, у них збільшилася фізична активність наступного дня в середньому на 6,9%, а також у них знизилися апетит та потяг до солодкого.

Нагадаємо, експеримент показав, що дорослі, які з'їдали в день загалом 30 грамів темного шоколаду з 85% вмісту, були щасливішими у порівнянні з тим, хто не вживав насолоди взагалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський доктор Чаякріт Кріттанавонг провів нове дослідження, щоб з'ясувати, як шоколад впливає на роботу серця, зокрема, на його артерії.

Читайте також, чому алкогольні напої не можна закушувати шоколадом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини