Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи корисний шоколад для серця: що говорить нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи корисний шоколад для серця: що говорить нове дослідження

У шоколаді міститься багато корисних речовин

27 липня 2020, 11:40 comments2104
Поділіться публікацією:

Про користь шоколаду написано не мало. У помірній кількості ці солодощі підвищують настрій, покращують роботу мозку і знижують тиск. Американський доктор Чаякрит Криттанавонг провів нове дослідження, щоб з'ясувати, як шоколад впливає на роботу серця, зокрема на його артерії. Результати експерименту опубліковані в Європейському журналі профілактичної кардіології.

Чи корисний шоколад для серця: що говорить нове дослідження

Автор дослідження, грунтуючись на даних понад 336 тисяч людей прийшов до висновку, що шоколад здатний запобігти захворюванням серцево-судинної системи. Вживання солодощів кілька разів в тиждень знижує на 8% ризик виникнення ішемічної хвороби серця. А все завдяки корисним речовинам, зокрема поліфенолам і флавоноїдам, якими багатий натуральний шоколад. Ці речовини підвищують рівень "хорошого" холестерину і знижують запальні процеси.

Відомо, що шоколад позитивно впливає на слизову оболонку кровоносних судин і коронарні артерії серця. Але який конкретно тип шоколаду виявився самим ефективним вченим ще доведеться з'ясувати, як і те, якою повинна бути ідеальна доза шоколаду для підтримки здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як використовувати шоколад з користю для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини