Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Заморозка не врятує: як зберігати «Олів'є» та інші салати
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморозка не врятує: як зберігати «Олів'є» та інші салати

Експерт зі здорового харчування Сергій Синіцин розповів, скільки днів і в яких умовах можна зберігати «Олів'є» та інші салати

7 грудня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

На новорічні свята, як правило, столи переповнені різними стравами, зокрема салатами, наприклад, "Олів'є" та "Шубою". І господині намагаються готувати із запасом, щоб вистачило на всіх. Але скільки їх можна зберігати й за яких умов?

Заморозка не врятує: як зберігати «Олів'є» та інші салати

Скільки днів та як зберігати «Олів'є» та інші салати (фото з відкритих джерел)

Експерт зі здорового харчування Сергій Синіцин зазначив, що салати після Нового року залишаються ще на кілька днів. Але дуже важливо стежити за їхньою свіжістю. "Олів'є" та інші багатокомпонентні салати повинні зберігатися в холодильнику не більше трьох діб. Але для "продовження життя" страві важливо враховувати деякі нюанси. По-перше, не заправляйте весь салат майонезом або сметаною відразу, робіть це перед подачею на стіл. По-друге, всі інгредієнти краще зберігати окремо (картоплю, моркву, цибулю тощо), а змішуйте їх перед заправкою.

Заморожувати салати для безпеки не варто, оскільки вони втратять свої смакові якості та корисність. Листові салати, за словами експерта, взагалі не підлягають зберіганню.

"Наприклад, хрумкий салат айсберг. Різати його або рвати руками варто перед подачею на стіл. Не робіть таких салатів багато", — наголосив Синіцин.

Нагадаємо, що салат — універсальна страва, яку можна приготувати з різних інгредієнтів, і вона прикрашатиме будь-який стіл. Але деякі салати, що користуються великою популярністю, насправді не такі вже й корисні, а за енергетичною цінністю можуть і зовсім поступитися фастфудом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хочете на Новий рік здивувати рідних та друзів чимось незвичайним та оригінальним, тоді пропонуємо приготувати салат "Ялинка" — він стане справжнім прикрасою вашого столу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини