Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Салат — універсальна страва, яку можна приготувати з різних інгредієнтів, і вона буде прикрашати будь-який стіл. Але деякі салати, які користуються великою популярністю, насправді не так вже й корисні, а за енергетичною цінністю можуть і зовсім поступитися фастфуду.
Фото: 5PH / 500px/500Px Plus/Getty Images
Оселедець під шубою
Варені овочі, які входять до складу цього салату мають високий глікемічний індекс, і разом вони підвищують рівень цукру в крові. Такий салат не рекомендується для частого вживання, хіба що на великі свята. Якщо хочете зробити його більш корисним для здоров'я, тоді не соліть його та обмежтеся малої порцією.
Крабовий салат з рисом
Улюблений багатьма крабовий салат з додаванням рису також вельми калорійний. У нього входить охолоджений рис, в якому утворюється більше резистентного крохмалю, а його не розщеплюють ферменти підшлункової залози. Плюс до всього, основу салату складають крабові палички, в яких мінімум користі, зате багато хімічних добавок. І все інгредієнти заправляються майонезом, а його теж складно назвати корисним.
Олів'є
Ще один салат, який користується великою популярністю. Основна його шкода в майонезній заправці, яка "навантажує" організм, зокрема внаслідок різних харчових добавок. Та й докторська ковбаса не найкорисніший інгредієнт, тому що містить сою, крохмаль і мінімум м'яса. Щоб олів'є було більш корисним, слід замінити майонез на сметану, а ковбасу — на яловиче серце.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде з організмом, якщо харчуватися фаст-фудом.
Новини