Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати у свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне — приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати як перекус. У чому ж її користь?
лляна каша (фото з відкритих джерел)
Лляна каша збагачує організм ненасиченими омега-3 жирними кислотами, вітамінами А, В, Е, а також антиоксидантами, які захищають організм від багатьох захворювань. У цій каші міститься багато білка (близько 34 г протеїну на 100 г страви), тому вона прискорює метаболізм і підходить для вживання людям, які стежать за своєю фігурою.
Крім цього, лляна каша містить багато клітковини — важливого харчового елемента, який підтримує роботу шлунково-кишкового тракту, дозволяє на довгий час зберегти ситість організму та уникнути переїдання.
Амінокислоти, які входять до складу каші, володіють антиоксидантними властивостями й позитивно впливають на весь організм, в тому числі на шкіру, нігті й волосся. Ще ця страва регулює рівень цукру в крові та очищає організм від шлаків і токсинів.
В цілому ця каша надає позитивний ефект на наше здоров'я і з її допомогою можна розбавити раціон. Але слід пам'ятати й про протипоказання продукту. В першу чергу, лляну кашу не можна вживати при алергії та індивідуальній непереносимості (льон, наприклад, може викликати метеоризм). Також від каші краще відмовитися людям, які страждають захворюваннями жовчного і сечового міхура (панкреатит, холецистит).
Експерти відзначають, що вводити у свій раціон льняну кашу слід поступово, щоб простежити за реакцією організму.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перетворити ранкову каву в корисний сніданок.
Новини