Головна Новини Здоров'я дієта і харчування З яких продуктів можна робити маски для обличчя
commentss НОВИНИ Всі новини

З яких продуктів можна робити маски для обличчя

Експерти розповіли, які продукти не можна використовувати для приготування масок для обличчя, щоб не нашкодити шкірі

31 серпня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

В інтернеті можна знайти безліч рецептів "чудо-масок" для особи, які швидко дозволяють очистити шкіру і позбавлять від прищів. І попри те, що для їх приготування потрібні звичні та бюджетні продукти, деякі з них можуть виявитися вкрай небезпечними.

З яких продуктів можна робити маски для обличчя

Які продукти не можна наносити на обличчя (фото з відкритих джерел)

Зубна паста

У соціальних мережах часто радять наносити зубну пасту на прищі й чорні крапки, однак у складі продукту є речовини, які можуть зробити тільки гірше, наприклад, пересушити шкіру і порушити її pH-баланс.

Цукор

Експерти кажуть, що для шкіри обличчя цукор не підходить, оскільки гострі краї його кристалів може викликати мікропорізи. Щоб очистити шкіру можна використовувати вівсянку, бо її текстура більше підходить для дбайливого відлущування.

Перекис водню

У боротьбі з прищиками чи іншими подразненнями на обличчі перекис водню краще не використовувати, тому що ви ризикуєте просто спалити шкіру, а на її відновлення буде потрібен час.

Лимонний сік

Попри корисні властивості лимонного соку, експерти не радять з його допомогою усувати недоліки шкіри обличчя. Він може зруйнувати захисний шар шкіри, спровокувати появу хімічного опіку, а також викликати роздратування.

Сода

Продукт володіє досить агресивним pH, тому при контакті зі шкірою обличчя сода може зруйнувати епідермальний бар'єр, викликати зневоднення і прискорити процеси старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що опухле обличчя, тіло або кінцівки говорять про те, що всередині нас зібралася зайва рідина. Можливо, вам не варто пити так багато води перед сном або ж необхідно обмежити в раціоні такі продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини