Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти можуть викликати набряки обличчя і тіла
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть викликати набряки обличчя і тіла

Експерти назвали продукти, які слід обмежити в раціоні, якщо ви починаєте помічати набряклість на обличчі й тілі

12 травня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Опухле обличчя, тіло або кінцівки говорять про те, що всередині нас зібралася зайва рідина. Можливо, вам не варто пити так багато води перед сном, або ж необхідно обмежити в раціоні такі продукти:

Які продукти можуть викликати набряки обличчя і тіла

Чому набрякає обличчя (фото з відкритих джерел)

Томати

У складі помідорів є соланін — органічна сполука, яка може викликати запалення і набряклість. Тому, при регулярній появі набряків на обличчі або припухлості, спробуйте прибрати ці овочі зі свого раціону. Якщо набряки зникли, значить ви знайшли винуватця. Але це не означає, що потрібно уникати вживання томатів, просто не зловживайте ними.

Баклажани

У сирому вигляді баклажани також містять соланін, тому не налягайте на них, особливо у вечірній час. Спробуйте їсти ці овочі після термічної обробки. Щоб перевірити, що призводить до набряклості, спробуйте протягом трьох тижнів не вживати баклажани ні в якому вигляді. Якщо помітите різницю, скоротіть їх споживання до мінімуму.

Алкоголь

Після вживання спиртного організму доводиться справлятися з токсинами, переробляти й виводити всі шкідливі речовини. На ранок ви навряд чи будете відчувати себе бадьорим, а набряки виникнуть через підвищену спрагу.

Соя

Попри те, що соя є здоровим рослинним продуктом, який містить багато протеїну, вона корисна не для всіх. Є багато людей, які не переносять соєвий білок — він викликає запальний процес і алергію, тому може призводити до набряклості. У таких випадках, перестаньте вживати продукти, які містять сою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти перерахували продукти, які потрібно додати в раціон людям, які страждають від набряклості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини