Головна Новини Здоров'я дієта і харчування З яких продуктів і напоїв не можна починати день
commentss НОВИНИ Всі новини

З яких продуктів і напоїв не можна починати день

Лікар-нутриціолог Анна Белоусова розповіла, які продукти й напої варто виключити з ранкового раціону

19 серпня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

День потрібно починати з правильного харчування, щоб зарядити організм енергією і бадьорістю. Але не всі продукти підходять для такої мети. Лікар-нутриціолог Анна Белоусова розповіла, від чого слід відмовитися вранці.

З яких продуктів і напоїв не можна починати день

Що не можна їсти на сніданок (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що свій день не варто починати з цитрусових, тому що кислоти, які входять до складу плодів, при попаданні в порожній шлунок здатні спровокувати печію, а також призвести до гастриту та алергічної реакції.

Також натщесерце не можна пити солодку газовану воду і каву, тому що напій може знизити апетит.

Ще, за словами фахівця, вранці слід відмовитися від продуктів, які містять гострі приправи, наприклад, бутерброда з гірчицею, хроном або часниковим соусом. Така закуска може і підбадьорює, але ще може привести до появи гастриту і виразки.

День потрібно починати зі збалансованого сніданку, який запустить в організмі обмінні процеси, тому подбайте про те, щоб в раціоні були білки та вуглеводи.

Нагадаємо, що ідеальним варіантом для сніданку є каша і більшість людей вибирає вівсянку. Але є й інші види круп, на які варто звернути увагу, тому що вони не менш корисні для здоров'я. Дослідники розповіли про користь пшеничної каші.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи рекомендують починати день із ківі, тому що цей фрукт багатий на вітаміни А, В, Е і К, а також цинк, фосфор, магній, калій, натрій, кальцій і залізо. Ця комбінація корисних речовин доводить, що "китайський аґрус" дуже корисний для всього організму, тому що зміцнює імунітет, сприяє правильній роботі серцево-судинної системи та є протизапальним засобом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини