Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку небезпеку приховує ароматизований чай
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку небезпеку приховує ароматизований чай

Лікар-нутриціолог Ірина Писарєва розповіла, яку небезпеку для здоров'я може приховувати ароматизований чай

16 серпня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Багато людей вважають віддають перевагу ароматизованому чаю в пакетиках, не підозрюючи про те, що замість користі й бадьорості, можуть завдати своєму організму шкоди. Лікар-нутриціолог Ірина Писарєва розповіла, яка небезпека може приховуватися в напої.

Яку небезпеку приховує ароматизований чай

Яку небезпеку приховує ароматизований чай (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що більшість виробників замість натуральних шматочків фруктів і ягід, додають в чай дешеві барвники та ароматизатори, здатні викликати алергію і нашкодити здоров'ю при регулярному вживанні. Замість того, щоб насолодитися смачним чаєм з вітамінами та корисними речовинами, які містяться в чайних листочках, людина п'є підфарбовану воду з приємним ароматом.

Крім цього, при виготовленні такого чаю листя часто надмірно перемелюють, тому визначити його якість досить складно. Виробники дешевих марок можуть додавати будь-яку труху. Через це краще віддавати перевагу листовому чаю.

Нагадаємо, що багато українців люблять поласувати сушеною або ж в'яленою рибою. Її можуть вживати як окремо, так і в якості закуски під недорогий алкоголь, наприклад пиво. Однак зовсім мала кількість людей замислюється, яку небезпеку може нести подібна їжа. Найбільша небезпека риби, приготовленої за допомогою в'ялення або сушки, криється в ймовірності підхопити ботулізм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівець з факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Наталія Усенко розповіла, що улюблені багатьма "шипучки", тобто газовані напої, можуть завдати людському організму непоправної шкоди в спеку. Від вживання газованої води страждають не тільки наш шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи, а й зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини