Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Якщо немає ліків: названо 5 найкращих природних знеболювальних
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо немає ліків: названо 5 найкращих природних знеболювальних

Експерти назвали 5 продуктів, які мають знеболюючий ефект і допоможуть у ситуації, коли під рукою немає ліків

23 березня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Враховуючи складну ситуацію, доступ до медичних препаратів у багатьох може бути утруднений, тому варто знати, як можна позбавитися болю за допомогою природних знеболюючих. На Telegram-каналі "Нутриціологія та здоров'я" розповіли, які продукти можуть допомогти.

Якщо немає ліків: названо 5 найкращих природних знеболювальних

П'ять натуральних знеболювальних (фото з відкритих джерел)

Червоний перець

Цей овоч містить значну кількість сполуки під назвою капсаїцин – він відповідає за знеболюючий ефект. Вживання червоного перцю може знизити больові відчуття при артриті та мігрені. А ще продукт покращує травлення та апетит, оскільки стручки чилі посилюють секреторні функції шлунка.

Ромашка

Ця рослина здавна застосовується як протизапальний та знеболюючий засіб. Експерти кажуть, що за допомогою ромашки можна знизити температуру, зменшити головний біль, біль у шлунку, а також мігрень.

Гвоздика

Цей природний анальгетик сприяє профілактиці карієсу, має антибактеріальний, ранозагоювальний та протизапальний ефект. Гвоздика допомагає знизити головний біль і навіть сильний зубний біль.

Імбир

Продукт має протизапальний та знеболюючий ефект. Імбир допомагає при нудоті, артриті, головному болі та менструації. Він є природним блокатором цих ферментів, діючи практично так само, як, наприклад, аспірин та ібупрофен, але без побічних ефектів у вигляді виразки слизових стінок шлунка.

Куркума

Експерти відзначають, що ця популярна пряність дуже корисна завдяки речовині куркуміну. Вона перешкоджає виділенню в організмі ферментів COX-2, які відповідають за запальні процеси. Куркуму розглядають як засіб для полегшення головного та м'язового болю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Олександр М'ясников назвав поширену помилку під час прийому знеболювальних препаратів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини