Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Якого кольору яєчні жовтки найкорисніші
commentss НОВИНИ Всі новини

Якого кольору яєчні жовтки найкорисніші

Експерти розповіли, чи можна вживати курячі жовтки темного кольору та наскільки вони корисні для здоров'я

19 листопада 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Буває так, що курячі жовтки мають різне забарвлення, і це може насторожити. Експерти розповіли, чи можна вживати жовтки темного кольору і що вони можуть розповісти про харчову цінність продукту.

Якого кольору яєчні жовтки найкорисніші

Якого кольору яєчні жовтки корисніші (фото з відкритих джерел)

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Food Science, яєчні жовтки, які мають темніший колір, містять більше жирних кислот омега-3 і вітамінів у порівнянні зі світлішими жовтками. Така різниця викликана відмінностями у харчуванні курей, які ці яйця відклали.

"Колір жовтка може багато сказати про харчову цінність яйця", — каже дієтолог Ванесса Ріссетто. Вона радить вибирати ті яйця, жовтки яких мають темне забарвлення, оскільки їх відкладали кури, які мають багатий на каротиноїди раціон. Саме вони надають жовткам насичений помаранчевий колір.

Підтверджує це і дієтолог, і доктор наук Рейчел Пол: "Деякі дослідження стверджують, що темніші та яскравіші яєчні жовтки, особливо в яйцях від курей, які харчувалися на пасовищах, можуть містити більше жирних кислот омега-3".

Ріссетто також вказує, що жовтки різного кольору можуть бути різними за смаком. Жовтки світло-жовтого кольору найчастіше означають, що курку тримають на вегетаріанській дієті, яка складається з пшениці та кукурудзи.

Попри те, що темні жовтки дійсно містять більше деяких поживних речовин, вміст білків та жирів у всіх жовтках однаковий.

Нагадаємо, що австралієць вирішив приготувати собі омлет і пішов у комору за курячими яйцями, вибравши найбільше, він поспішив додому, щоб приготувати сніданок. Але коли він розбив яйце, на нього чекав справжній сюрприз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що яйця — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі, який містить велику кількість вітамінів та корисних речовин. Але, як і будь-якого іншого продукту, у яєць є ряд протипоказань. Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, кому варто обмежити їх у раціоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини