Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт знижує рівень цукру в крові за 15 хвилин і допомагає схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт знижує рівень цукру в крові за 15 хвилин і допомагає схуднути

Вчені стверджують: якщо щодня з’їдати 60 грамів цього горіха, після вживання та зранку натщесерце рівень цукру у діабетиків помітно знизиться

16 червня 2023, 22:20 comments5816
Поділіться публікацією:

Який продукт знижує рівень цукру в крові за 15 хвилин і допомагає схуднути

Рівень цукру в крові допоможуть знизити горіхи (фото з відкритих джерел)

Цукровий діабет 2-го типу – одна з найпоширеніших хвороб у світі, невиліковна і надзвичайно небезпечна, тому контроль рівня цукру в крові – обов’язкова умова. Як показують дослідження, з цим досить непогано справляється мигдаль.

В поле зору науковців, які вивчають це захворювання, мигдаль потрапив вже давно. В більшості людей, що страждають на діабет, спостерігається дефіцит магнію. А він, на хвилинку, відповідає за здоровий рівень цукру в крові. В цьому горіху його дуже багато: в 50 грамах – половина денної норми.

Спеціалісти Національного центру біотехнологій с Бетесди (США) провели дослідження, задіявши 128 людей з цукровим діабетом. Одна половина отримувала достатню дозу магнію, інша – менше норми. Аналіз плазми крові, зроблений за декілька днів, показав: у першої групи рівень цукру значно нижчий. І падати він починає вже через 15 хвилин.

Який продукт знижує рівень цукру в крові за 15 хвилин і допомагає схуднути - фото 2

Вчені з Університету Південної Австралії підтверджують висновок американських колег на основі власного дослідження. Щоправда, вони перевіряли, як впливає горіх на осіб з надлишковою вагою і ожирінням. В якості перекусу контрольна група отримувала батончики з фруктами і мюслі, а експериментальна – до 50 г мигдалю. Через дві години рівень С-пептидів, який вказує на реакцію інсуліну, у експериментальної групи знизився на 47%. Що дозволяє зробити висновок: наявність мигдалю (тобто додаткової порції магнію) в раціоні здатна запобігти захворюванню на діабет 2-го типу або хоча б знизити таку вірогідність.

Загалом магній бере участь в понад 300 процесах в організмі. Не зважаючи на високу калорійність мигдалю (в 100 г – 600 кілокалорий), він, зокрема, здатний контролювати вагу людини. Справа в тому, що не весь жир, який є в цьому горіху, поглинається. А ще мигдаль багатий на клітковину, яка в шлунку розбухає і створює ілюзію ситості. Тож навіть якщо з’їсти небагато, вистачить надовго, а отже переїдання не загрожує. Деякі вчені навіть припускають, що любителі мигдалю скидають вагу швидше й набагато  простіше, ніж ті, хто його не вживає.  

Окрім цього, мигдаль нормалізує когнітивні функції, поліпшує пам’ять, знижує рівень поганого холестерину і артеріальний тиск, зміцнює волосся, робить гладенькою шкіру.


Раніше "Коментарі" писали, які продукти провокують сильну втому.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини